ΕΔΕΣΣΑ - Καμπάνια γυναικών για στάση πληρωμών

«Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν 15 ημέρες με στόχο να συντονίσουμε τη δράση των γυναικών του νομού μας αλλά και ευρύτερα, ενάντια στην οικονομική κρίση», μας είπε η Σίσσυ Γιατζόγλου, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Στην πρώτη συνάντηση ήμασταν 27 γυναίκες και στη δεύτερη άλλες τόσες. Το περασμένο Σάββατο στήσαμε ένα τραπεζάκι, μοιράζαμε το υλικό μας, φωνάζαμε συνθήματα και μαζεύαμε υπογραφές. Μαζέψαμε 200 υπογραφές. Συνεχίζουμε με στόχο να φτάσουμε τις 1.000. Θα επαναλαμβάνουμε την ίδια δράση κάθε εβδομάδα. Στόχος είναι να ξεσηκώσουμε τις γυναίκες του νομού που πλήττονται από την κρίση και την ανεργία των ίδιων και των παιδιών τους και να συνεργαστούμε με πρωτοβάθμια σωματεία και κινήματα». 

Το κείμενο συλλογής υπογραφών της Πρωτοβουλίας αναφέρει: «Δεν θα πληρώσουμε εμείς για τη δική τους χρεωκοπία. Χρεωκοπημένο είναι το σύστημά τους και όχι όλοι εμείς, που μας ζητάνε να θυσιάσουμε τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις δουλειές μας και τις ζωές μας. 

Δεν έχουμε αυταπάτες. Η συλλογική μας δράση είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει την αποτροπή του μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

Απαιτούμε: Έξω από το μηχανισμό ΔΝΤ, ΕΕ, παύση πληρωμών του τοκογλυφικού χρέους, να φορολογηθούν τα κέρδη και ο πλούτος, κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με έλεγχο των εργαζομένων, απαγόρευση με νόμο των απολύσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Η μόνη ελπίδα είναι η αντίσταση. Όχι αύριο, σήμερα! Όχι κάπου αλλού, εδώ που ζούμε, δουλεύουμε και παλεύουμε!».