ΙΝΤΡΑΚΟΜ - Οχι στις απολύσεις

«Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση προς όλους τους εργαζόμενους που δεν πρέπει να περάσει», τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. ο Γιάννης Θεοχάρης από το Δ.Σ. του Σωματείου. «Η διοίκηση ακολουθεί ολισθηρό δρόμο. Όχι μόνο ανακοίνωσε τρεις απολύσεις, αλλά στην ουσία παραδέχτηκε πως περνάει σε ένα μπαράζ απολύσεων που θα φτάσει τα 60 άτομα. Στις συνθήκες κρίσης και αβεβαιότητας που ζούμε αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο αντεργατική αλλά και απάνθρωπη. Σαν σωματείο δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας».

Ταυτόχρονα με την στάση εργασίας, το Δ.Σ. καλεί σε Γενική Συνέλευση (προαύλιος χώρος του Α5 εστιατορίου, ακριβώς έξω από τις πίσω τζαμόπορτες του εστιατορίου), με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις με 24ωρη απεργία για τη μεθεπόμενη Τρίτη 22/6.

Μέτωπο πάλης

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή που η διοίκηση κλιμακώνει τις επιθέσεις της θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο πάλης», συνεχίζει ο Γιάννης Θεοχάρης. «Δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε πίσω από μικροκομματικά ή συνδικαλιστικά συμφέροντα. Το δικαίωμα των εργαζόμενων στην εργασία χτυπιέται και πλέον βλέπουμε και με απτά παραδείγματα το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ένα μέλλον αβέβαιο και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. 

Μαζί με τη μάχη ενάντια στις απολύσεις δεν ξεχνάμε την επίθεση στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις, τις περικοπές των μισθών, τις φορομπηχτικές πολιτικές. Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι πρωτοφανής γι´ αυτό και η απάντηση θα πρέπει να είναι οργανωμένη και συντονισμένη με όλο το εργατικό κίνημα».

«Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε στην εργοδοσία να ματαιώσει τα σχέδιά της για απολύσεις. Το κλειδί είναι η ενότητά μας, η μαζικότητά μας, η επιμονή μας και η πίστη μας στο δίκιο του αγώνα μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο που πουλάει ή κατέχει η εταιρεία. Η εταιρεία έχει τη δύναμη να απορροφήσει την κρίση κόβοντας προνόμια και παροχές, ζημιώνοντας τους ίδιους τους μετόχους που έχουν στην ιδιοκτησία τους όλον αυτό τον πλούτο, που εμείς έχουμε παράγει όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.