Εργατικό κίνημα
Εξορμήσεις για το νέο ΟΧΙ

Μετά από μια βδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας σύντροφοι και συντρόφισσες της Εργατικής Αλληλεγγύης βρέθηκαν σε εκατοντάδες εργατικούς χώρους για να δώσουν τη μάχη του ΟΧΙ, οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν. 
 
“Τη Δευτέρα 13/7 πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Το κλίμα στους κόλπους των εργαζομένων ήταν διττό. Από τη μια έβλεπες τον εκνευρισμό και την οργή τόσο για την ΕΕ και τους “θεσμούς”, όσο και για το ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Ταυτόχρονα υπήρχε όμως η αυτοπεποίθηση ότι το 61% που ψήφισε το ΟΧΙ δεν θα αφήσει τα μέτρα να περάσουν. Η εξόρμηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΑΔΕΔΥ και υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία για το ποιά θα είναι η επόμενη απεργιακή απάντηση.
 
Στη εξόρμηση αγοράστηκαν 22 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης” μας μεταφέρει η Αλεξάνδρα Μ.
 
“Την Παρασκευή 10/7 κάναμε εξόρμηση στους εργαζόμενους του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ήταν εντυπωσιακό το πόσο ο κόσμος ήθελε να συζητήσει κι αναζητούσε απαντήσεις. Οι συζητήσεις είχαν να κάνουν με το τι σημαίνει το σαρωτικό ΟΧΙ που δώθηκε κόντρα σε όλους τους εκβιασμούς και το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο διαφαινόμενος τότε συμβιβασμός της κυβέρνησης. Κανείς εργαζόμενος δεν συμφωνούσε με τη μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ από τη μεριά της κυβέρνησης” δηλώνει η Έβελυν και συνεχίζει “τη Δευτέρα 13/7 πήγαμε με την εφημερίδα και τις προκηρύξεις μας για εξόρμηση στους διοικητικούς του Πανεπιστημίου. Οι πάντες συζητούσαν για τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας αδιέξοδη αυτή την πολιτική. Ανοίγαμε κουβέντα για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική, τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με ΕΕ κι ευρώ και την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Η ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ θετική σε σημείο που πολλοί να χαρακτηρίζουν τις λύσεις που προτείνουμε ως μονόδρομο και να δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν ενάντια στα νέα μέτρα” . 
 
“Τη Δευτέρα κάναμε εξόρμηση στο δημαρχείο του Πειραιά”, είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Μιχάλης Π. “Η κουβέντα με τους εργαζόμενους ήταν γύρω από το πώς θα συνεχίσουμε ώστε να μην περάσει το νέο μνημόνιο. Σημαντικότερο όμως ήταν ότι συναντήσαμε τους 45 απολυμένους του δήμου Πειραιά, που είχαν πάει να συναντήσουν τον δήμαρχο. 'Το ΟΧΙ μας θα το πάμε μέχρι το τέλος. Έιναι προδoσία αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Θα παλέψουμε όχι μόνο για να πάρουμε πίσω τη δουλειά μας αλλά κι ενάντια στα νέα μέτρα΄, μας έλεγαν μεταξύ άλλων. Η είδηση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ είχε μόλις μαθευτεί κι έδιναν ραντεβού για
το απεργιακό συλλαλητήριο της Τετάρτης”.  
 
Tην Τρίτη 14 Ιούλη έγινε εξόρμηση στην Εφορία της Αναξαγόρα. “Μοιράζαμε την προκήρυξη του Συντονισμού για την απεργία. Όλος ο κόσμος μας περίμενε, έλεγε “Πουλήσανε το ΟΧΙ” και ρώταγε για τη συνέχεια. Αν αγνοούν το OXI της κάλπης, δεν μπορούν να αγνοήσουν τις απεργίες μας και εκεί άνοιγε η κουβέντα για την εργατική εναλλακτική. Για “Grexit” με τους όρους των εργαζόμενων, όπως το βάζει η αντικαπιταλιστική αριστερά, όχι με τους όρους του Σόιμπλε. Πάνω σε αυτή τη συζήτηση μια εργαζόμενη που είχε περάσει από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και την ΑΣΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ), οργανώθηκε στο ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας μας “τώρα είναι η σειρά σας, να παλέψουμε μαζί”, μας μετέφερε ο Παντελής Γ.