Εργατικό κίνημα
ΔΟΕ: Αριστερή πλειοψηφία, δεξιός πρόεδρος

Γίνεται να υπάρχει αριστερή πλειοψηφία στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και το Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέγει δεξιό πρόεδρο; Κι όμως γίνεται. 
 
Μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Θανάσης Κικινής από τη ΔΑΚΕ. Υποψήφιος ήταν και ο Γιώργος Γαλάνης από τις Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις (την παράταξη που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ). 
 
Τον Θ. Κικινή στήριξαν οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που έχουν μαζί 5 αντιπροσώπους στο ΔΣ, ενώ τον Γ. Γαλάνη στήριξαν οι Παρεμβάσεις, η ΕΡΑ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών που συνολικά έχουν 4 αντιπροσώπους. Ποιος δεν πήρε θέση; 
 
Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ που ψήφισαν λευκό. Αν οι δύο αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ είχαν ψηφίσει, η Ομοσπονδία θα είχε πρόεδρο προερχόμενο από την αριστερά, όπως ήταν φυσιολογικό να υπάρξει μετά τις εκλογές στο πρόσφατο συνέδριο όπου ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ είχαν σημαντικές απώλειες στη δύναμή τους. 
 
Για άλλη μια φορά, όπως στο πρόσφατο δημοψήφισμα, η γραμμή του ΠΑΜΕ ήταν «άκυρη». Είναι φανερό ότι ο σεχταρισμός που επιδεικνύει είναι εμπόδιο για το ίδιο το κίνημα, αλλά φέρνει σε δύσκολη θέση τον ίδιο του τον κόσμο εγκλωβίζοντας τον σε μια θέση ακινησίας. 
 
Παρά την εκλογή του δεξιού προέδρου, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες η Διδασκαλική Ομοσπονδία να κινηθεί απεργιακά ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια από τον Σεπτέμβρη, έτσι ώστε να απαντήσει στις νέες επιθέσεις που θα γίνουν και στο χώρο της Παιδείας.