Εργατικό κίνημα
ΟΤΕ Χανιά: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Κινητοποίηση συμπαράστασης (φωτό πάνω) στον πρόεδρο της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων, Λάμπρο Καστρινάκη, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 13/7 στο κατάστημα του ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη συνάδελφοι εργαζόμενοι στον Oργανισμό, καταγγέλλοντας την διοίκηση για την δίωξη.
 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕT ΟΤΕ Θανάσης Φωλιάς που είπε πως ο πρόεδρος της τοπικής διώκεται γιατί επιχείρησε να προστατεύσει το απόρρητο των επικοινωνιών και να ελέγξει τις παρανομίες που συντελούνται. Στο πλευρό του Λάμπρου Καστρινάκη βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Χανίων Σεραφείμ Ρίζος.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Λ. Καστρινάκης είχε κατηγορήσει τη διοίκηση του ΟΤΕ για παράνομες δραστηριότητες στα Χανιά, όπως το να εργάζονται παράνομα σε εργολαβίες συνταξιούχοι του ΟΤΕ.
 
“Η Διοίκηση του ΟΤΕ έρχεται για μια ακόμη φορά να προσπαθήσει να φιμώσει όλους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που αντιστέκονται στην επιβολή της εντατικοποίησης της εργασίας. Η ίδια πράττει με παράνομες μεθόδους στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους της, χωρίς να σέβεται ανθρώπους, νόμους και κανονισμούς”, τόνιζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζόμενων στα Χανιά.
 
“Οι συνδικαλιστικές δράσεις του προέδρου της Τ.Δ.Ε. ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Καστρινάκη Λάμπρου ενόχλησαν την Διοίκηση του ΟΤΕ. Σαν αποτέλεσμα αυτού η Διοίκηση τον μετέφερε στοχευμένα και εκδικητικά σε διαφορετικό χώρο εργασίας εκτός κεντρικής υπηρεσίας που εργαζόταν και είχε επαφή με τους περισσότερους εργαζόμενους για να μην μπορεί να ενημερώνει τους συναδέλφους, να ασκεί συνδικαλιστικό έργο και να ελέγχει τη νομιμότητα με τους δεκάδες εργολάβους που εργάζονται παράνομα σε “ζωντανό” δίκτυο του ΟΤΕ και οι περισσότεροι απ’ αυτούς χρησιμοποιώντας συνταξιούχους του ΟΤΕ και ανασφάλιστους εργαζόμενους”.
 
Εκδικητική
 
“Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την άδικη και εκδικητική στοχοποίηση του Προέδρου της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Καστρινάκη Λάμπρου από την Διοίκηση του ΟΤΕ για την συνδικαλιστική του δράση. Αν η Διοίκηση μπορεί να περνάει σε «απομόνωση» τον εκάστοτε θεσμικό πρόεδρο (συνδικαλιστή) του τοπικού σωματείου σκεφτείτε την τρομοκρατία που επιθυμεί να περάσει με αυτή την κίνηση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους τοπικά αλλά και πανελλαδικά.
 
Ζητάμε άμεση επιστροφή του Προέδρου στα προηγούμενα καθήκοντα! Επαναφορά της διοίκησης στην νομιμότητα, ορισμό όλων των συνεργείων σε διμελή όπως ορίζει η νομοθεσία, σεβασμό στους κανόνες υγιεινής & ασφάλειας και ισότητας μεταξύ εργαζομένων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που καλούσε σε κινητοποίηση και την Τρίτη 14/7, την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο- κατά την διάρκεια της 3μερούς συνάντησης για την εξέταση της καταγγελίας στην επιθεώρηση εργασίας.