Εργατικό κίνημα
Oι εργαζόμενοι αντιστέκονται

Από την προηγούμενη εβδομάδα από την Δευτέρα 29/6 αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος είχαν αρχίσει οι εκβιασμοί στην Teleperfomance στην Λ. Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες παροχής τηλε-πωλήσεων στην Ελλάδα με εκατοντάδες εργαζόμενους. 
 
Όλο το διάστημα της εβδομάδας του δημοψηφίσματος με την δικαιολογία ότι δεν θα έχουν ρευστότητα αν βγει το ΟΧΙ, απέλυσαν δεκάδες εργαζόμενους ξεκινώντας από τους συμβασιούχους των 15 ημερών και του ενός μήνα. Μείναμε πάρα πολλοί λίγοι. Κάποιους άλλους τους έβγαλαν σε υποχρεωτική άδεια. 
 
Οι διευθυντές και τα μεγαλοστελέχη καλούσαν σε καθημερινά μαζέματα τους εργαζόμενους απειλώντας πως αν ψηφίσουν ΟΧΙ η εταιρία θα αναγκαστεί να φύγει από την Ελλάδα και θα χάσουν τις δουλειές τους. 
 
Το απόγευμα της πρώτης συγκέντρωσης του ΟΧΙ πήγα για δουλειά και έμαθα πως από το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι είχαν ξεσηκωθεί όταν τους απείλησαν πως όποιος πάει στο ΟΧΙ θα φύγει. Και το απογευματινό τμήμα ξεσηκώθηκε όταν ακούσαμε τα ίδια και αποφασίσαμε να φύγουμε. Την Παρασκευή που οι δύο συγκεντρώσεις του ΝΑΙ και του ΟΧΙ ήταν μαζί τα πράγματα ήταν χειρότερα.
 
Είχαν φέρει πουλμανάκι για να μας πάρουν μαζί, στο Καλλιμάρμαρο στην συγκέντρωση του ΝΑΙ. Πολλοί ήταν αυτοί που μπήκαν στο πούλμαν και ακολούθησαν. Δεν ήθελαν να τσακωθούν. Όταν όμως έφτασαν στο κέντρο πήραν τηλέφωνο και ήρθαν να μας βρουν στην τεράστια συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα. 
 
Η συγκεκριμένη εταιρία είναι από τις πρώτες που ακολούθησε όλους τους μνημονιακούς νόμους. Τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές με γελοία μεροκάματα, διάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων φτάνοντας στο σημείο να υπογράφονται 15νθήμερες ή ακόμα και
εβδομαδιαίες συμβάσεις. 
 
Ξέρουμε πλέον πως η εταιρία θέλει να φοβόμαστε και να μην σηκώσουμε κεφάλι. Εμείς λέμε πως δεν θέλουμε τις υποχρεωτικές άδειες, θέλουμε να πληρωθούμε όλα μας τα λεφτά. 
Εργαζόμενοι στην Τeleperformance