Εργατικό κίνημα
Ρέθυμνο: “Η πόλη δεν βάνει κανένα Μπαξεβάνη”

Με κεντρικό πανό “Η πόλη δεν βάνει (χωρά) κανένα Μπαξεβάνη” πάνω από 250 άτομα διαδήλωσαν στο Ρέθυμνο στην πορεία που είχε καλέσει η “Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αστυνομική Βία” με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του συντρόφου φοιτητή Β. Γκ. από τον ασφαλίτη Γιάννη Μπαξεβάνη την προηγούμενη Παρασκευή 3/7.
 
Ο νταής μπάτσος επιτέθηκε απρόκλητα στον σύντροφο Β. και άρχισε να φωνάζει ότι δήθεν έπιασε κάποιον κλέφτη ενώ οι αστυνομικοί που κατέφθασαν, αντί να συλλάβουν τον τραμπούκο, άρχισαν κι αυτοί να χτυπάνε, ακόμα και αφότου είχαν περάσει χειροπέδες στον Β. Στο τμήμα, όπου επιτέλους δόθηκε στον Β. η δυνατότητα να μιλήσει, αποκαλύφθηκε ότι είναι εργαζόμενος και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ρέθυμνο. Τον συμβούλεψαν να συνεχίσει τη μέρα του κανονικά και να μη μιλάει για το γεγονός, ενώ παράλληλα απέκρυψαν την αστυνομική ιδιότητα του δράστη. 
 
Ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό εξέδωσε και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ρεθύμνου. Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ο Μπαξεβάνης είναι γνωστός για τη βίαιη συμπεριφορά του στο παρελθόν γι' αυτό υπόλογοι για την συμπεριφορά του είναι και όλοι οι μπάτσοι του ΑΤ Ρεθύμνου που προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Β. να μην προχωρήσει σε μήνυση.
 
Οι φοιτητές καλούν τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές του Ρεθύμνου και της Κρήτης, τις Πρυτανικές αρχές αλλά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σταματήσουν τέτοια “μεμονωμένα” περιστατικά. “Ο φόβος δεν θα νικήσει, η τρομοκρατία δεν θα περάσει”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.