Εργατικό κίνημα
Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εν μέσω πυκνών πολιτικών εξελίξεων με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά πλέον σε πρωταγωνιστικό ρόλο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Μαζική ήταν η εκδήλωση της ΤΕ Πατησίων-Γαλατσίου-Κυψέλης την Τετάρτη 8/7 μπροστά στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο Γαλάτσι με ομιλητές τον Πάνο Γκαργκάνα διευθυντή της Εργατικής Αλληλεγγύης, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Πάνο Παπανικολάου, δημοτικό συμβούλο Περιστερίου και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
 
«Τρεις μόλις μέρες μετά το τεράστιο ΟΧΙ που έβγαλε το δημοψήφισμα και πριν ο Τσίπρας ανακοινώσει επίσημα το νέο μνημόνιο, ο Π. Γκαργκάνας εξήγησε γιατί πρόκειται για την πιο σκληρή ταξική πόλωση αποτέλεσμα των μαχών και της ριζοσπαστικοποίησης της προηγούμενης περιόδου και πώς πρέπει να οργανώσουμε την συνέχεια αφού στις πλάτες μας πέφτει η υποχρέωση να φτάσουμε το ΟΧΙ μέχρι την ρήξη. Και ο Π. Παπανικολάου στάθηκε στη σημασία του ηχηρού ΟΧΙ στους δανειστές και εξήγησε πως τώρα έρχεται η ώρα για να οργανώσουμε το ΟΧΙ μέχρι τέλους. Σημαντική ήταν και η παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που ήθελαν να μάθουν τις απόψεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνέχεια, αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξαν οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο να ξεδιπλωθεί το μεγάλο ΟΧΙ των εργαζόμενων και της νεολαίας”, τόνισε στην Ε.Α. η Σοφία Στυλιανού που συντόνισε την εκδήλωση.
 
“Πάνω από 30 αγωνιστές/ριες συμμετείχαν στην συζήτηση της Τ.Ε Βύρωνα-Παγκρατίου με θέμα την πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για το πως μπορούμε να απαλλαχτούμε από τα μνημόνια και τη λιτότητα. Οι ομιλητές ήταν όλοι μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, ανέφερε μιλώντας στην Ε.Α. ο Νίκος Βούλτσος. “Η Αργυρή Ερωτοκρίτου τόνισε πως το 62% που ψήφισε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα χρειάζεται και μπορεί να οργανωθεί σε ένα απεργιακό κίνημα ώστε να τσακίσει τους εκβιασμούς και το νέο μνημόνιο. Ο Χρήστος Τουλιάτος μίλησε για την ανάγκη μιας μετωπική συμπόρευσης και συγκρότησης που θα ηγηθεί της οργάνωσης των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να μην περάσει το νέο μνημόνιο. Η τοποθέτηση του Μάνου Σκούφογλου κινήθηκε στο πως χρεοκόπησε τελικά η πολιτική των συμβιβασμών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τάκης Τσίτσος μίλησε για την οικοδόμηση της αριστεράς που θα θέσει συνολικά το κοινωνικό ζήτημα με ορίζοντα μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από φτώχεια και καταπίεση”.