Εργατικό κίνημα
Εθνική Ασφαλιστική: Όχι στο ξεπούλημα

2/3, οι απεργοί της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Σύνταγμα

Σε δεύτερη 24ωρη απεργία μέσα σε μία εβδομάδα κατέβηκαν την Πέμπτη 2 Μάρτη οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής ενάντια στην πώληση της εταιρείας. Στις 7πμ έκαναν περιφρούρηση στο κεντρικό κτίριο στη Συγγρού και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η συνέχεια των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασιστεί σε νέα γενική συνέλευση, την Τετάρτη 8/3, στη 1:30μμ, στο ισόγειο της εταιρίας. 

Από τα μεγάφωνα που υπήρχαν στο βανάκι που προπορεύονταν της πορείας ακουγόταν παλιότερη ηχογραφημένη δήλωση του Τσίπρα ότι η “πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι έγκλημα”, ενώ σε όλη τη διαδρομή το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν “Τσίπρα θυμήσου τι έλεγες στην Εθνική πριν την εκλογή σου” και “αυτή η απεργία είναι η αρχή θα μείνουμε στο δρόμο όσο χρειαστεί”. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν στο Σύνταγμα, οι απεργοί συναντήθηκαν με τη διαδήλωση των συμβασιούχων πυροσβεστών και όλοι μαζί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”'. 

“Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που απεργούμε όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική Aσφαλιστική” τόνισε στην Ε.Α, η Βίβιαν. “Είχε προηγηθεί η απεργία την περασμένη Πέμπτη και πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί είναι απαραίτητο να αλλάξει γνώμη η κυβέρνηση, η οποία μας λέει ότι την ευθύνη την έχει η Εθνική Τράπεζα. Μας στέλνουν από τον 'Άννα στον Καϊάφα'. Εμείς ξέρουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε τις δουλειές μας. Η Εθνική υπάρχει εδώ και 126 χρόνια, είναι κερδοφόρα επιχείρηση και δε θα αφήσουμε να ξεπουληθεί σε ένα κινέζικο fund. Αν επιμείνουμε όλα μπορούν να αλλάξουν”.