Εργατικό κίνημα
Intracom: Η απεργία νίκησε

Νικηφόρα ήταν η 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6/3 και την Τρίτη 7/3, οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΙnMaint του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Η εργοδοσία για μια ακόμη φορά καθυστέρησε την καταβολή των μισθών γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την κινητοποίηση. Το μεσημέρι της Τρίτης, αναγκάστηκε να βάλει τους μισθούς των εργαζομένων. Η απεργία είχε καθολική συμμετοχή. Σε συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή 3/3, η πρόταση για απεργία υπερψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με μόλις 2 λευκές ψήφους και καμία κατά.

“Έχουμε για άλλη μια φορά καθυστέρηση στη μισθοδοσία, κάτι που επαναλαμβάνεται συχνά τον τελευταίο χρόνο και γι' αυτό αποφασίσαμε μαζικά, όπως και τον Δεκέμβρη που είχε ξαναγίνει, να κινηθούμε αγωνιστικά με 48ωρη απεργία για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: τον μισθό μας” δήλωσε στην Ε.Α ο Γιώργος Πρέντζας, εργαζόμενος στην ΙnMaint, τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της απεργίας. “Την προηγούμενη φορά, τον Δεκέμβρη, με το που έφτασε στα αυτιά της εργοδοσίας η κινητοποίηση, σε μια ώρα είχε ολοκληρωθεί η πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Σήμερα βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο 24ωρο από την 48ωρη απεργία και θα συνεχίσουμε έως ότου γίνει η καταβολή του μισθού μας”. 

Η συγκέντρωση στην είσοδο της εταιρίας τη δεύτερη μέρα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Μικροφωνική είχε στηθεί και ενημέρωνε τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου για την απεργία.

“Η απεργία είναι καθολική. Οι εργαζόμενοι δεν θα γυρίσουν στη δουλειά αν δεν πληρωθούν. Η εργοδοσία ζητάει από τους εργαζόμενους να περιμένουν, αλλά τα δάνεια και οι λογαριασμοί δεν περιμένουν. Οι εργαζόμενοι του ομίλου συμπαραστέκονται στους συναδέλφους της InMaint. Είναι και δικός τους αγώνας” ήταν ανάμεσα σε άλλα τα λόγια του Βασίλη Συλαϊδή, μέλους του Δ.Σ του Σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, από τη μικροφωνική.

Αν οι μισθοί του Φλεβάρη δεν καταβάλονταν μέχρι το τέλος της 48ωρης απεργίας, ήταν ήδη προγραμματισμένη στάση εργασιας και συνέλευση την επόμενη μέρα, Τετάρτη 8/3, για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.