Εργατικό κίνημα
Καθαρίστριες ΕΜΠ: Συνεχίζουν

Συνέχιζαν την απεργία μέχρι την Τρίτη 7/3, οι καθαρίστριες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Οι καθαρίστριες βρίσκονται σε απεργία για τρίτη βδομάδα, ενάντια στην απληρωσιά αλλά και τις μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλλει η ISS, η εταιρία που έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΕΜΠ. 

Η εταιρία αναγκάστηκε να καταβάλει ένα μικρό κομμάτι από τους μισθούς Γενάρη και Φλεβάρη. Ταυτόχρονα όμως εντελώς τρομοκρατικά, ζητάει τα χαρτιά όσων είναι μετανάστριες για να επανεξετάσει τις άδειες εργασίας. Μέσα στην ημέρα, οι καθαρίστριες θα πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση για να προγραμματίσουν τη συνέχεια του αγώνα. 

“Εγώ συμφωνώ να συνεχίσουμε την απεργία μέχρι να τα πάρουμε όλα. Αυτά που μας έχουν πάρει τόσα χρόνια. Αλλιώς δουλειά να μην πιάσουμε” δήλωσε στην Ε.Α. η Ελένη, καθαρίστρια στο ΕΜΠ. “Μας βάλανε τώρα κάτι ψίχουλα για να μας καλοπιάσουν και να σταματήσουμε την απεργία. Αλλά μας έχουν φάει πάρα πολλά. Και βάλανε και διαφορετικά λεφτά στην καθεμία για να φαγωθούμε μεταξύ μας. Θέλουν να μας διασπάσουν αλλά δεν θα το καταφέρουν. Η γυναίκα έχει δύναμη, παιδί μου. 

Πιο αδικημένες από όλες είναι οι καθαρίστριες από το κάτω Πολυτεχνείο (σ.σ Πατησίων). Τις έχουν με 4 ώρες και τους βγάζουν την πίστη. Δηλωμένα είναι 15 άτομα αλλά στην πραγματικότητα έχουν μόνο 8. Ακούστηκε ότι η εταιρία θα φέρει άτομα, απεργοσπάστες, μετά το μεσημέρι να καθαρίσουν. Αλλά άμα γίνει κάτι τέτοιο αλοίμονό τους. Έχουμε μαζί μας φοιτητές, διοικητικούς, καθηγητές, κοσμήτορες. Ζητάμε μονιμοποίηση συνέχεια. Ο Πρύτανης λέει ότι δεν γίνεται. Αλλά δεν ισχύει αυτό. Εγώ του λέω ότι γίνεται, αλλά δεν θέλει, γιατί τα παίρνει κάτω από το τραπέζι”.