Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πακιστανική Κοινότητα: Πανηγυρική συγκέντρωση

Με μια πανηγυρική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, τη Δευτέρα 6 Μάρτη, γιορτάστηκε η επανεκλογή του Τζαβέντ Ασλάμ στην προεδρία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας η Ενότητα. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μάρτη και ήταν πανελλαδικές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινότητας: “Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα. Συμμετείχαν 5997 ψηφοφόροι με περίπου πεντακόσιους περισσότερους από τις προηγούμενες εκλογές. Τοπικές εκλογές έγιναν σε 21 Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Πρόεδρος εξελέγη ο Τζαβέντ Ασλάμ με 5941 ψήφους”.

Η απόπειρα υπονόμευσης των εκλογών από ομάδα με στενές σχέσεις με την Πακιστανική Πρεσβεία απέτυχε. Όπως αναφέρει η καταγγελία της Κοινότητας την ίδια τη μέρα των εκλογών: “Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της ομάδας που επί χρόνια είχε τη στήριξη του διαφθερμένου προηγούμενου πρέσβη και των δυο γραμματέων της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα δεν έχει τέλος. Αφού προσέφυγαν στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη γίνουν οι εκλογές στις 5 Μαρτίου και τα έχασαν πανηγυρικά, σήμερα οργανώνουν «δικές τους εκλογές»... Οι εκλογές της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος διεξάγονται με απόφαση γενικής συνέλευσης που συγκλήθηκε δημοκρατικά και εξέλεξε εφορευτική επιτροπή... Οι άνθρωποι της δουλειάς και του καθημερινού ιδρώτα στα εργοστάσια, τα χωράφια, τις βιοτεχνίες, τις υπηρεσίες και τα καταστήματα έχουν μάθει τι σημαίνει δημοκρατία, ελευθερία και δικαιώματα. Έχουμε αγωνιστεί κατά του ρατσισμού και του φασισμού και δεν ανεχόμαστε να ζει σε καθεστώς απειλών και εκβιασμών όλος αυτός ο κόσμος”.