Εργατικό κίνημα
Βοήθεια στο Σπίτι: 24ωρη απεργία 6/7 και πανελλαδική συγκέντρωση

24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει στις 6 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10πμ στην πλατεία Συντάγματος.

Οι εργαζόμενοι του ΒσΣ, πρόγραμμα που κι αυτό υπάγεται στους δήμους, παίρνουν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους στην καθαριότητα, διεκδικώντας να μπει τέλος στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων με “την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒσΣ σε αορίστου χρόνου”. Τονίζουν  δε ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία “εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων”.

Δημοτικό Βρεφοκομείο

Το πρωί της Τρίτης 4/7, οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. 85 εργαζόμενοι παρατασιούχοι χάνουν τη δουλειά τους κι άλλοι 19 θα τους ακολουθήσουν στο τέλος του μήνα.

“Καμίνης και Σκουρλέτης στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα της ανεργίας 85 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας” λέει η ανακοίνωση της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” και καλεί τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις: “Μόνο με μαζικές απεργίες διαρκείας και καταλήψεις θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει και τους Δημάρχους να μην προχωράνε σε απολύσεις”.