Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Μαλακάσα: Έκοψαν τα λεωφορεία για τους πρόσφυγες!

Άλλη μια πράξη απάνθρωπης απομόνωσης των προσφύγων έγινε αυτές τις μέρες με το κόψιμο των λεωφορείων που μεταφέρουν τους πρόσφυγες από και προς το στρατόπεδο της Μαλακάσας. 

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή της μετακίνησης με λεωφορείο προς Αθήνα. Το λεωφορείο μίσθωνε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και μετέφερε καθημερινά τους πρόσφυγες στην Αθήνα. 

Οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν άμεσα διεκδικώντας να μιλήσουν με τον υπεύθυνο του ΔΟΜ. 

“Πρόκειται για ένα απάνθρωπο μέτρο γκετοποίησης με τον αποκλεισμό της πρόσβασης των προσφύγων στην Αθήνα. Αυτό θα σημάνει ότι έγκυες γυναίκες, άρρωστα παιδιά, πάσχοντες δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία όπου πήγαιναν μέχρι τώρα και είχαν τακτική παρακολούθηση. Η μετακίνηση μέσω τρένου είναι πολυδάπανη και δυσκολότερη” τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ. 

“Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο εξ αιτίας χαλασμένων σωλήνων δεν υπάρχει επαρκές νερό στις εγκαταστάσεις. Εξ αιτίας της αφόρητης ζέστης, μία γυναίκα έπαθε κρίση πανικού μην μπορώντας να αναπνεύσει και ένα παιδί ανέβασε πυρετό. 

Τα στρατόπεδα προσφύγων μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπων και γκέτο με ευθύνη του υπουργού Μουζάλα. Είναι ώρα να διεκδικήσουμε να μπει τέλος στην πολιτική που στοιβάζει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα και τους πετάει έξω από τις πόλεις και τις γειτονιές, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες. Όχι μόνο δεν πρέπει να κοπεί το λεωφορείο του ΔΟΜ αλλά το κράτος να φροντίσει για την δωρεάν μετακίνηση, για να υπάρξει σύνδεση μόνιμη μέχρι να μετακινηθούν όλοι οι πρόσφυγες στις πόλεις”, αναφέρει η ανακοίνωση.