Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Κλινική Νέον Αθήναιον, 14/7

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον όμιλο Euromedica για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. 

Οι εργαζόμενοι της Κλινικής Νέον Αθήναιον στο Βύρωνα πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από την Κλινική την Παρασκευή 14/7 με τη στήριξη του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών. Στην Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στην Κλινική Κυανός Σταυρός του ίδιου ομίλου βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. 

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι ο όμιλος Euromedica θησαυρίζει στις πλάτες των εργαζόμενων και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους: «Ο κύκλος εργασιών της Euromedica διαμορφώθηκε για το 2016 σε152.324.000 ευρώ για τον Όμιλο και σε 72.355.000 ευρώ για την Εταιρεία. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 18,53 εκατ. Ευρώ. 

Παραμένει μία κερδοφόρα επιχείρηση που ισχυροποιεί την θέση της στον κλάδο με επενδύσεις όπως νέα εργαστήρια στο Πικέρμι και διείσδυση στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού και της αποκατάστασης.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο όμιλος Euromedica θυσαύριζε και απλωνότανε επιχειρηματικά, οι εργαζόμενοι του ομίλου βίωναν όπως λένε και οι ανακοινώσεις των σωματείων, ...”μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το φόβο της ανεργίας όταν δικαιολογημένα απαιτούν τα δεδουλευμένα τους”». 

Kαι προσθέτει: «Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να γυρίσουν οι απολυμένοι στις δουλειές του, να ανοίξουν οι κλινικές που έβαλαν λουκέτο. Βάζουμε μπροστά το αίτημα για κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να πληρώνουν το προσωπικό τους, για να ζήσουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και να ενισχυθεί το ΕΣΥ».