Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αυλώνα: Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ

Σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιούλη στο Πνευματικό Κέντρο του Αυλώνα, με θέμα την οργάνωση δράσεων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, τη συνέχιση των δράσεων στα εργοστάσια της περιοχής μετά την νίκη της απεργίας στην Κ. Γεωργίου ΑΕ και τον συντονισμό των δράσεων στις περιοχές των Βορείων της Αττικής αλλά και στη Θήβα για την μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 16 Σεπτέμβρη στο κέντρο της Αθήνας.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εργαζόμενοι από την Κ. Γεωργίου και την Πακιστανική Κοινότητα του Αυλώνα, εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Μαλακάσας, από την αντιφασιστική κίνηση Θηβας ΣΦΗΝΑ και αγωνιστές από την περιοχή.

Έγινε πλούσια συζήτηση με ενημέρωση από την κατάσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως ο αποκλεισμός των προσφύγων μέσα από το κόψιμο των λεωφορείων που τους μετέφεραν στην πόλη και τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει αυτό μέσα στους πρόσφυγες, μέχρι τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της Κ. Γεωργίου και τις δυνατότητες να απλωθεί το παράδειγμα αυτό και στα γύρω εργοστάσια.

Στο τέλος αποφασίστηκε η οργάνωση κινητοποίησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μαλακάσα το Σάββατο στις 2 Σεπτέμβρη, εξορμήσεις στα εργοστάσια στον Αυλώνα και τα Οινόφοιτα, και το κοινό κατέβασμα όλων αυτών των συλλογικοτήτων αλλά και η οργανωμένη κινητοποίηση των προσφύγων από τα στρατόπεδα με πούλμαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 16 Σεπτέμβρη.