Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σχιστό: «We are Golden Dawn»

Ρατσιστική επίθεση χρυσαυγιτών με μαχαίρι σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα που ζει στο στρατόπεδο του Σχιστού, την Κυριακή 16 Ιούλη το βράδυ κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ. 

«Περίπου 100 μέτρα μετά την Σχολή Ναυπηγών δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι έφτασαν εκεί με τέσσερα μηχανάκια. Οι δύο πρώτοι ήταν φουσκωτοί και τον μπλόκαραν, σταματώντας μπροστά του με το μηχανάκι τους. Κατέβηκαν και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον σπρώχνουν. Φώναζαν «θα πεθάνετε» ενώ όταν ο πρόσφυγας είπε στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ένας άρχισε να φωνάζει: "We are Golden Dawn” (Είμαστε Χρυσή Αυγή). Τότε οι δύο σωματώδεις άρχισαν να τον χτυπάνε με ξύλο στο κεφάλι ενώ όταν το κάλυψε με τα χέρια του, τα χάραξαν με μαχαιριές προκαλώντας του αιμορραγία.

Ο Μ.Α. είδε ότι φόραγαν όλοι μαύρες μπλούζες με σύμβολα στην αριστερή μεριά που του θύμιζαν αγκυλωτούς σταυρούς. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα του Αττικού νοσοκομείου και έγινε εισαγωγή για νοσηλεία αφού διαπιστώθηκε ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα. 

Όπως ανέφερε, δεν ήταν η μόνη επίθεση κατά των προσφύγων στο στρατόπεδο του Σχιστού καθώς και άλλες φορές ομάδα με μηχανάκια πλησιάζει πρόσφυγες που περιμένουν το λεωφορείο και ρίχνει πέτρες.

Καλούμε όλους και όλες να υπερασπίσουμε τους πρόσφυγες από τις φασιστικές επιθέσεις.

Θα δώσουμε την μαζική απάντηση με την μεγάλη αντιφασιστική πορεία από το Σύνταγμα στα Κεντρικά Γραφεία των νεοναζί στις 16 Σεπτέμβρη, στα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».