Η Αριστερά
Ανοιχτές εκδηλώσεις του ΣΕΚ: Η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τα μνημόνια και τον ρατσισμό

Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν στο Αμβούργο ενάντια στους G20, τους πλανητάρχες της λιτότητας, του ρατσισμού και του πολέμου, είναι η δύναμη που μπορεί να μπει φρένο στις επιθέσεις τους, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε όλον τον κόσμο. Η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε εμφανίζονται κυρίαρχοι στις εκλογές του Σεπτέμβρη, αλλά οι διαδηλωτές στο Αμβούργο δείχνουν τη δύναμη του κόσμου που αντιστέκεται. Το ίδιο σε όλο την Ευρώπη: Ήττα της Τερέζα Μέι και στροφή αριστερά στη Βρετανία, άνοδος της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος στη Γαλλία, μάχες ενάντια στη δεξιά κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι συμβασιούχοι των δήμων, οι απεργοί των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που απεργούν με κεντρικό σύνθημα “Ποτέ την Κυριακή”, οι εργαζόμενοι με συνθήκες μαύρης εργασίας που κατεβαίνουν σε απεργία στις 20 Ιούλη ενάντια στους χρυσοθήρες της βιομηχανίας του τουρισμού - αυτή είναι η δύναμη της εργατικής αντίστασης. 

Είναι η δύναμη για να σταματήσει τα μνημόνια, να ανατρέψει τη λιτότητα, να βάλει φρένο σε μια κυβέρνηση που συνεργάζεται με την Τρόικα. Εναλλακτική δεν είναι η Ν.Δ. που είναι πιο μνημονιακή και από την Τρόικα, δεν είναι το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ με τις απεγνωσμένες απόπειρες ανασυγκρότησης, είναι το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά. 

Η Εργατική Αλληλεγγύη, η εφημερίδα των αγώνων και της προοπτικής, σας καλεί να έρθετε στις εκδηλώσεις που οργανώνει στην περιοχή σας, για να συζητήσουμε μαζί τις επόμενες μάχες. 

• Να οργανώσουμε μαζί την εργατική αντίσταση. 
• Να παλέψουμε για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. 
• Να τσακίσουμε τους νεοναζί και στα δικαστήρια και στους δρόμους.

Μαζί, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο όλο. Ελάτε να το οργανώσουμε!


Είκοσι μέρες κάναμε απεργία στο εργοστάσιο του Κ. Γεωργίου στον Αυλώνα. Οι περισσότεροι είμαστε Πακιστανοί εργάτες. Να πούμε εμείς για συνθήκες δουλειάς; Το αφεντικό δεν πλήρωνε ούτε μία ώρα παραπάνω δουλειάς, ούτε υπερωρίες, ούτε Σάββατα και Κυριακές, ούτε νύχτες, τίποτα. Δουλεύαμε χωρίς φόρμες, χωρίς τουαλέτες, χωρίς τραπεζαρία για το διάλειμμα. Και με φωνές μόνιμα αν κάποιος ζητούσε τις παραπάνω ώρες ή οτιδήποτε άλλο, που το τελευταίο διάστημα πριν την απεργία ήταν όλο και πιο έντονες.

Κάναμε απεργία. Κάθε μέρα ήμασταν έξω από το εργοστάσιο, με τη βοήθεια της Πακιστανικής Κοινότητας και του προέδρου της Τζαβέντ Ασλάμ, με τη βοήθεια της ΚΕΕΡΦΑ που ήρθε πολλές φορές, με τα σωματεία, όλοι ήρθαν εκεί. Φτιάξαμε επιτροπή, πήγαμε και στο υπουργείο. Κάναμε εκδήλωση στον Αυλώνα με πολύ κόσμο.

Και νικήσαμε. Τώρα το αφεντικό μας πληρώνει όλες τις ώρες, έφτιαξε τουαλέτες, τραπεζαρία, μας πήρε φόρμες. Ο αγώνας μας έδειξε ότι μπορούμε να νικάμε τα αφεντικά. Τόσα χρόνια δουλεύω εκεί. Τώρα όμως το πιστεύω ότι μπορούμε να νικάμε.

Iftikhar Ahmed
5μελής επιτροπή εργαζόμενων στην Κ. Γεωργίου στον Αυλώνα


Εμείς οι 83 απολυμένοι συμβασιούχοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επαναπρόσληψη όλων, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την Τετάρτη 19 Ιούλη καλούμε σε συνέντευξη τύπου στο Βρεφοκομείο και την Πέμπτη 20 Ιούλη θα είμαστε ξανά με συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας. Τις ίδιες μέρες συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις σας, της Εργατικής Αλληλεγγύης, για να μιλήσουμε για τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας. 

Από την πρώτη μέρα που μας ανακοινώθηκε η απόλυσή μας, πολλούς μήνες πριν λήξουν οι συμβάσεις μας, βρισκόμαστε καθημερινά έξω από το Βρεφοκομείο. Είμαστε κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αλλά κάναμε όλες τις δουλειές. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί την ίδια αντεργατική πολιτική για τον κόσμο του μόχθου και του μεροκάματου.

Χρειάζεται αφύπνιση και κινητοποίηση του κόσμου με τις δυνάμεις του, να μην παραπλανάται από αυτούς που βγαίνουν από τα υπουργεία χαμογελώντας ενώ εμείς απολυόμαστε. Εμείς έχουμε φτιάξει δική μας επιτροπή, έχουμε τους αλληλέγγυους και τους συμπαραστάτες μας, εσάς από την Εργατική Αλληλεγγύη, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, από αυτούς που δεν έχουν συμφέροντα. Η ηγεσία των Σωματείων μας δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει ενδιαφερθεί για μας. Προσπαθούμε να συντονιστούμε και με άλλους εργαζόμενους που απολύονται, όπως στη Μάνδρα και αλλού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί. Άλλοι 3000 συμβασιούχοι απειλούνται με απόλυση. Ο λόγος πλέον πρέπει να είναι σε μας τους εργαζόμενους, ο μόνος δρόμος είναι αυτός που θα χαράξουμε εμείς.

Γιώργος Κατσιμαντός
συμβασιούχος εργαζόμενος στο Βρεφοκομείο Δήμου Αθήνας


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 Πλ. Δημαρχείου 7.30μμ
Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας, εφ. Εργατική Αλληλεγγύη
 
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 Καφέ 1968, 7.30μμ στοά Βενιζέλου & Αγ.Πάντων 
Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Εύη Λουκίδου, εργαζόμενη στο Δήμο Καλλιθέας
 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 πλ. Χαλανδρίου 7.30μμ
Ομιλητές: Μαρία Στύλλου, Γαβρίλος Κασιμάτης, ΠΟΣΠΕΡΤ, Σπύρος Παπαπέτρος, εργαζόμενος στον Πήγασο.
Χαιρετισμοί από συμβασιούχο εργαζόμενο στο Δήμο Χαλανδρίου και από το δημοτικό σχήμα “Αντίσταση με τους Πολίτες Χαλανδρίου”
 
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 Πλατεία, 7.30μμ
Ομιλητής: Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια
 
ΚΥΨΕΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 πλατεία Κυψέλης 7.30μμ
Ομιλητές: Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργος Κατσιμαντός, συμβασιούχος εργαζόμενος στο Βρεφοκομείο Δήμου Αθήνας, Βαγγέλης Τριμπόνιας, Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.
 
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΝΙΚΑΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) 
Αμφιάλη-Κερατσίνι 7.30μμ
Ομιλητές: Γιάννης Αγγελόπουλος, Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, Ισίδωρος Τρίβελας, εργαζόμενος στην καθαριότητα στο Δήμο Κερατσινίου
 
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 Πευκώνας 7.30μμ
Ομιλητής: Κώστας Πίττας
 
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 πλ. Γαρδένιας 7.30μμ
Ομιλητές: Πάνος Γκαργκάνας, εφ. Εργατική Αλληλεγγύη, Πέτρος Μπαστέας, ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ
 
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 Θεατράκι, 7.30μμ (ΗΣΑΠ Ηρακλείου) 
Ομιλητές: Λέανδρος Μπόλαρης, Μανώλης Μαστοράκης, ΣΕΚΕΣ-ΕΥΔΑΠ, Iftikhar Ahmed, 5μελής επιτροπή εργαζομένων στην Κ.Γεωργίου στον Αυλώνα, χαιρετισμός από συμβασιούχο εργαζόμενο στο Δήμο Ν.Ιωνίας
 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 Σκακιέρα (πλ. Κοραή) 7.30μμ
Ομιλητές: Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κλεοπάτρα Ντίκα, καθαριότητα Δήμος Πειραιά
 
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 Γήπεδο μπάσκετ, λόφος Στρέφη, 7.30μμ
Ομιλητές: Μαρία Στύλλου, “Σοσιαλισμός από τα Κάτω”, Γιώργος Κατσιμαντός, συμβασιούχος εργαζόμενος στο Βρεφοκομείο Δήμου Αθήνας
 
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 πλ. Μερκούρη 7.30μμ
Ομιλητής: Τάσος Αναστασιάδης, Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια
 
ΒΟΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 Θόλος (πανεπιστήμιο) 7.30μμ
Ομιλητής: Δημήτρης Στεφανάκης
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 πάρκο ΕΚΘ 7.30μμ
Ομιλήτρια: Φύλλια Πολίτη
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 πάρκο Γεωργιάδη 7.30μμ
Ομιλητής: Μύρωνας Μαρκάκης
 
ΤΟΥΜΠΑ – ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 πάρκο Χαριλάου 7.30μμ
Ομιλητής: Γιάννης Κούτρας
 
ΠΑΤΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7 Εργατικό Κέντρο 7μμ
Ομιλητές: Νεκτάριος Χαϊντάρ, Γιάννης Αγγελόπουλος, Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια
 
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 27/7 στοά Σαρκά, Α' κτίριο, Β' ορ., 7.30μμ
Ομιλήτρια: Λουίζα Γκίκα