Εργατική Αλληλεγγύη - Στηρίξτε την εφημερίδα που σας στηρίζει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΝΟΙΞΗ 2011

Γενικά όλα τα ζητήματα που ανοίγει αφορούν τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο που παλεύει για τη δουλειά του, για τη ζωή του. Αυτό είναι που εμένα με ενδιαφέρει, γιατί αυτή τη μάχη δίνω κι εγώ. Η Εργατική Αλληλεγγύη μιλά για τον εργατικό κόσμο, είναι στο πλευρό του και προτείνει τρόπους για να απαντήσουμε στις σκληρές επιθέσεις που δεχόμαστε σήμερα με τα μνημόνια και να έχουμε νίκες. Ακόμα και τα εκτός Ελλάδας θέματα που πιάνει, όπως πρόσφατα της εξέγερσης στον αραβικό κόσμο, είναι από τη μεριά της επανάστασης, της επανάστασης που είναι ξανά επίκαιρη.

Αξίζει την οικονομική στήριξη κάθε εργαζόμενου και κάθε νεολαίου που παλεύει για τα ίδια πράγματα. Για να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά.

Γιάννης Σταθουλόπουλος, οδηγός ΕΘΕΛ

• O καπιταλισμός, κυρίως σε εποχές κρίσης, επιτάσσει με συντεταγμένο τρόπο όλα τα συστημικά του εργαλεία προκειμένου να διαμορφώσει συνειδήσεις αλλοτριωμένες, ενοχικές, υποταγμένες στο σχέδιο διάσωσής του.

Έτσι, την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, που χάνονται θέσεις εργασίας, που εκθεμελιώνεται η νοσοκομειακή περίθαλψη, την ώρα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολείων... ΜΜΕ, εφημερίδες και περιοδικά της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης πολιτικής προβάλλουν όλα τα παραπάνω ως αναπόφευκτες συνθήκες-εκδηλώσεις μιας οικονομικής κρίσης την οποία θα αντιμετωπίσει η ΕΕ με τους μηχανισμούς που διαθέτει.

Όταν τα συντεταγμένα όργανα της αστικής τάξης σιωπούν, η Εργατική Αλληλεγγύη προβάλλει τη δυναμική του εργατικού κινήματος. Οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία σε δημοσιογραφικούς και εκδοτικούς οργανισμούς, σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις... οι καταλήψεις εργασιακών χώρων, δρόμων και σχολείων, η μαζικότητα των διαδηλώσεων, περιγράφονται όχι μόνο στην πραγματική τους διάσταση και δυναμική αλλά, κυρίως, στις γενεσιουργές αιτίες τους.

Την ώρα που οι αστικές φυλλάδες εξυπηρετούν τον πολιτικό σχεδιασμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, η Εργατική Αλληλεγγύη αποτελεί τη φωνή των ίδιων των εργατών, των εργαζομένων που στη βία του καπιταλισμού απαντούν με αντίσταση. Περιγράφει τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων αποκαλύπτοντας τους βρόμικους συμβιβασμούς της συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Η Εργατική Αλληλεγγύη δεν είναι εγχειρίδιο πολιτικής ή επαναστατικής θεωρίας αλλά η φωνή των ίδιων των εργαζόμενων που πλήττονται και αναζητούν τη διέξοδο στην αντίσταση, που αρνούνται να υποταχθούν στις εντολές των καπιταλιστών, που διεκδικούν και επικοινωνούν τη διεκδίκηση των εργατικών τους δικαιωμάτων. Είναι η φωνή της νεολαίας που αντιστέκεται στην προπαγάνδα του κομφορμισμού και της ''αξιοκρατίας'' και διεκδικεί έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το εργατικό κίνημα μέρα με τη μέρα δυναμώνει, η αντίσταση στις προσπάθειες συμβιβασμού και αναδιαρθρώσεων -οικονομικών και κοινωνικών-  επεκτείνεται, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται στάση ζωής, η αλληλεγγύη προς όλους τους καταπιεσμένους ανοίγει δρόμο ανατροπής. Στην προσπάθεια του καπιταλιστικού συστήματος να αναστείλει τους κοινωνικούς αγώνες και να περισώσει τα κομμάτια του, το εργατικό κίνημα θέτει άνευ όρων τους δικούς του στόχους, αντιμάχεται με τη δική του δυναμική, υψώνει τη δική του φωνή. Η Εργατική Αλληλεγγύη αποτελεί έκφραση αυτής της φωνής και παράλληλα μέσο αποτροπής του εφησυχασμού.

Γεωργία, Κόφφα, καθηγήτρια

• Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι η εφημερίδα που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή του αγώνα των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων για πολιτικό άσυλο. Το δυνάμωμα αυτής της εφημερίδας θα δυναμώσει και τη δική μας φωνή.

Πρώτο γιατί όσοι μετανάστες έχουμε τη δυνατότητα να τη διαβάζουμε μαθαίνουμε μέσα από την εφημερίδα ποια είναι τα δικαιώματά μας και μπορούμε να οργανωνόμαστε καλύτερα. Δεύτερο γιατί μέσα από τη διακίνηση της εφημερίδας μπορεί ο κόσμος να μαθαίνει γιατί παλεύουμε και τι διεκδικούμε απέναντι στην κυβέρνηση και έτσι η εφημερίδα βοηθάει στο να μεγαλώσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση των εργαζόμενων και τον φοιτητών στον αγώνα μας. Και τρίτο γιατί όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε τους αγώνες μας γιατί μέσα από την εφημερίδα  μαθαίνουμε για τους αγώνες που δίνουν οι εργάτες σε όλο τον κόσμο ενάντια στις δικτατορίες και ενάντια στον καπιταλισμό.

Ρεζά Γκολαμί, Επιτροπή Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων