Ενωμένοι ενάντια σε αυτούς που σπέρνουν τη φτώχεια και τον ρατσισμό

Ο δεύτερος πλουσιότερος καπιταλισμός μετά τις ΗΠΑ όχι μόνο δεν κατάφερε να βγάλει την οικονομία του από την κρίση που τον μαστίζει εδώ και χρόνια, αλλά άφησε τον πληθυσμό του εκτεθειμένο στους χειρότερους κινδύνους παρατείνοντας τη ζωή γερασμένων πυρηνικών εργοστάσιων που είχαν χτιστεί στις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου!

Και μετά έχουν την απαίτηση να πιστέψουμε ότι θα μας σώσουν από την κρίση οι συμφωνίες του Παπανδρέου με την Μέρκελ, μια Μέρκελ που τρέχει πανικόβλητη να ακυρώσει τις αποφάσεις για παράταση ζωής των πυρηνικών εργοστασίων, την ίδια ακριβώς απόφαση που είχε πάρει η άρχουσα τάξη της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για κυβερνήσεις που υπηρετούν άρχουσες τάξεις τυφλές, ηλίθιες και εγκληματικές.

Είναι τύφλα να μην βλέπουν ότι η απόφαση για περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις τόσο μεγάλες ώστε να ξεπληρώνεται το ένα εικοστό του χρέους κάθε χρόνο για τα επόμενα είκοσι χρόνια καταδικάζει ολόκληρες γενιές της εργατικής τάξης να ζήσουν όλο και χειρότερα.

Είναι έγκλημα να δίνουν τη Σούδα και όλες τις διευκολύνσεις στην ΕΕ και στις ΗΠΑ την ώρα που οι τύραννοι της Μέσης Ανατολής στη Λιβύη και στη Σαουδική Αραβία προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές της εξέγερσης με στρατιωτικές σφαγές. Σύμφωνα με το Al-Jazeera, πλοίο με ελληνική σημαία ξεφορτώνει για τον Καντάφι στην Τρίπολη της Λιβύης!

Είναι πρόκληση να βγαίνουν υπουργοί και να δηλώνουν ότι δεν έκαναν καμιά παραχώρηση στους απεργούς πείνας μετανάστες και ότι θα συνεχίσουν να αρνούνται τη νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες και το άσυλο στους πρόσφυγες.

Έγκλημα

Όμως καμιά πρόκληση και κανένα έγκλημα δεν περνάει αναπάντητο.

Το απεργιακό κίνημα συνεχίζει κόντρα στα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ξαναβγαίνουν σε απεργία την Πέμπτη και ταυτόχρονα απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Την επόμενη μέρα απεργούν στον ΟΤΕ και την Cosmote, ενώ οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων. Και το Σάββατο κατεβαίνουμε όλοι μαζί στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και σε πολλές ακόμα πόλεις.

Η απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις είναι απαραίτητο πολιτικό όπλο για κάθε εργαζόμενο. Όχι μόνο για λόγους ανθρωπιάς απέναντι στους κατατρεγμένους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, σαν απάντηση στην απανθρωπιά των «αξιωματούχων». Αλλά και γιατί ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο αληθινός ένοχος για τη φτώχεια και τις καταστροφές που βλέπουμε γύρω μας.

Κάθε νεολαίος και κάθε εργάτης που θα δώσει το «παρών» στα συλλαλητήρια του Σαββάτου είναι και μια ελπίδα ότι οι αγώνες ενάντια στα Μνημόνια αυτού του παρανοϊκού συστήματος θα καταφέρουν να νικήσουν.