ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Αυτό αποφασίστηκε στη συνέλευση που κάλεσαν οι επιτροπές συμβασιούχων Δ.Β.Α., Π.Ο.Δ.Α. και Κ.Ε.Π. Αλλοδαπών Δήμου Αθήνας, που έγινε την Πέμπτη 10/03 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Αθήνας και οι Δημοτικές Παρατάξεις  «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανοιχτή πόλη» και «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας». 

Εντονη ήταν η οργή και η αγανάκτηση των συμβασιούχων για τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής, καθώς εργαζόμενοι με οκτώ και δέκα χρόνια στο Δήμο κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο εξ αιτίας της πολιτικής των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλει ο Καλλικράτης. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της συνέλευσης η απόλυση των συμβασιούχων θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου όπως η Καθαριότητα, οι Παιδικοί Σταθμοί, το Βρεφοκομείο, η Διεύθυνση Αλλοδαπών, τα Δημοτικά Ιατρεία κ.α. 

“Η διαχείριση Καμίνη στο Δήμο Αθήνας είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης”, είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος της “Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας”. “Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε άμεσες δράσεις έτσι ώστε να μπλοκάρουμε το μηχανισμό του Δήμου που πριν από μερικές μέρες αποφάσισε να απολυθούν 35 εργαζόμενοι με stage. Χρειάζεται απεργία διαρκείας και κατάληψη του Δημαρχείου αν θέλουμε να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Ετσι θα πιέσουμε τα σωματεία να κάνουν γενικές συνελεύσεις και να μπουν στον αγώνα. Αυτό θα είναι μήνυμα ελπίδας σε όλους τους συμβασιούχους σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που μας απειλούνε με χρεοκοπία τα δίνουν όλα στους τραπεζίτες και δίνουν τη Σούδα για να μακελέψουν τον κόσμο στη Λιβύη”. Η τοποθέτηση αυτή ξεσήκωσε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα, ενώ πολλοί ήταν οι συμβασιούχοι που πήραν στη συνέχεια το λόγο κάνοντας την ίδια πρόταση με στόχο να βάλουν την πίεση όχι μόνο στη δημοτική αρχή αλλά κυρίως στο υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση.