Εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ στο Βύρωνα

Ο Μάκης Καβουριάρης στην εισήγηση του μίλησε για την ιστορία της μετανάστευσης η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία όλης της ανθρωπότητας, μίλησε για το θετικό ρόλο των μεταναστών συνολικά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τόνισε ότι τα όποια προβλήματα δεν οφείλονται στους μετανάστες αλλά στην ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν χρειαζόμαστε κανένα φράχτη, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και καμία frontex, αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει η Ελλάδα χώρα πραγματικής υποδοχής μεταναστών, να τους εξασφαλίζει στέγη, τροφή, περίθαλψη.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου με τη σειρά του μίλησε για τις δυτικές κυβερνήσεις που συνεργάζονται με δικτάτορες, για τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, τους βιομήχανους, τις αγορές και το ΔΝΤ που προκαλούν πολέμους και καταστροφές με μοναδικό σκοπό τα κέρδη και εξαναγκάζουν τους ανθρώπους στη φυγή. Κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα των ρατσιστών σχετικά με το αν χωράμε όλοι, αν ευθύνονται οι μετανάστες για την ανεργία και άλλα. Τόνισε πως οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και συνεπώς το ζήτημα του ρατσισμού πρέπει να μπει σε όλα τα σωματεία εργαζόμενων, Φοιτητικών συλλόγων και σε όλους τους εργατικούς χώρους.

Οργανώνουμε μαζικά το συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη αλλά και τα αντιρατσιστικά μαθήματα στα σχολεία στις 21 Μάρτη με εκδηλώσεις, ομιλίες, συναυλίες, προβολές.

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις, στις οποίες ακούστηκαν απόψεις που έλεγαν πως οι μετανάστες έρχονται δικαιωματικά στη Δύση και διεκδικούν τα αυτονόητα, πως πρέπει να συνδέσουμε στη γειτονιά τους αγώνες κατά του ρατσισμού με εκείνους κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων και να το τονίσουμε στις 21 Μάρτη σε όλα τα σχολεία. Τέλος, μπήκε το θέμα των φασιστών και η αναγκαιότητα να τσακίσουμε τους ναζιστές δολοφόνους.

Σοφία Κορίλη