Εργατικό κίνημα
Μόρνος Α.Ε.: Μάχη των εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις

Σε έξελιξη βρίσκονται η μάχη των εργαζόμενων της εταιρίας Μόρνος Α.Ε του ομίλου Φιλίππου στη Θήβα, ενάντια στις απολύσεις και την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων. 

Συγκεκριμένα πριν από 10 μέρες η εργοδοσία ανακοίνωσε τις απολύσεις 6 εργαζομένων. Όπως μας είπαν εργαζόμενοι, για μήνες υπήρχε η φημολογία για τις επερχόμενες απολύσεις, αλλά ο γενικός διευθυντής σε συναντήσεις με το σωματείο τις είχε διαψεύσει. Τελικά την περασμένη βδομάδα κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανήγγειλε ότι χάνουν τη δουλειά τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο εργοστάσιο με τους συναδέλφους τους να πραγματοποιούν 2ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή της κάθε βάρδιας.

Την Παρασκευή 6/10, η εργοδοσία αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει τους 6 απολυμένους. Η μάχη όμως για τους εργαζόμενους συνεχίζεται καθώς η επαναπρόσληψη δεν γίνεται με βάση τη ΣΣΕ, αλλά με ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μειώσεις από 20% έως 50%. Το σωματείο δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοί τους με τις κεκτημένες ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα.