Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Επίθεση σε μετανάστη και στη Λαμπρινή

Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση στον Ασπρόπυργο, άλλος ένας μετανάστης εργαζόμενος σε εστιατόριο έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τάγματος εφόδου την ώρα που γύρναγε από τη δουλειά του. Όπως καταγγέλλει η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ:

“Το Σάββατο 9/10 στις 3πμ, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων δέχτηκε επίθεση- λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας 20-30 ετών. Τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπάνε και να τον κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του όπου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Παραμένει και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο, με σπασμένη τη μύτη και γδαρμένα τα χέρια. Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν αντιλήφθηκε τι του φώναζαν όταν τον χτυπούσαν. 

Τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Αγ. Ανάργυρους, Κόκκινο Μύλο”.