Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
“Θα σε κάψουμε ζωντανό»

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Ασπρόπυργο, 17/6

Στη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας βρέθηκε ο Μαχμούντ Ασφάκ τη Δευτέρα 9/10, αμέσως μόλις βγήκε από το Τζάνειο όπου νοσηλευόταν, προκειμένου να καταγγείλει την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από το φασιστικό τάγμα εφόδου στην Γκορυτσά στον Ασπρόπυργο.  

Τη δολοφονική επίθεση των νεοναζί, που έγινε το Σάββατο 7/10 στις 5μμ κατήγγειλαν αμέσως με ανακοίνωσή τους η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και η Ένωση Μεταναστών Εργατών: «Η πενταμελής ομάδα των φασιστών επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. Οι τρεις κύκλωσαν τον Ασφάκ Μαχμούντ και άρχισαν να του καταφέρνουν δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο, ενώ οι άλλοι δύο πλησίασαν τον Βακάς Χουσεΐν…»

Στη συνέντευξη τύπου, με το πρόσωπό του γεμάτο από ράμματα και μώλωπες που άφησαν οι σιδερογροθιές, οι πέτρες και τα μαχαίρια με τα οποία τον χτύπησαν, ο Μαχμούντ οργισμένος περιέγραψε την επίθεση: «Όταν έρχονταν προς το μέρος μου, φώναζαν “αυτός είναι”. Με χτυπούσαν με σιδερογροθιές, μετά έβγαλαν και μαχαίρι, με τραυμάτισαν στο πρόσωπο, Θα σε κάψουμε ζωντανό απειλούσαν. Ο φίλος μου έτρεξε. Εμένα χτυπήσανε πολύ. Με είχαν τραβήξει φωτογραφίες παλαιότερα, τους έχω δει στην περιοχή και με ξέρουν κι αυτοί».

«Όλη η συμμορία να συλληφθεί τώρα» απαίτησε ανάμεσα σε άλλα ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, ο οποίος ανέφερε ότι ο Μαχμούντ στοχοποιήθηκε από τους φασίστες επειδή διαμαρτυρόταν.

«Είναι ξεκάθαρη η σύνδεση αυτών των ταγμάτων εφόδου με τη Χρυσή Αυγή. Ζητάμε την άμεση σύλληψή τους, αν πραγματικά θέλει αυτή η κυβέρνηση να βάλει τέλος σε αυτό το πογκρόμ. Δεν θα περιμένουμε να έχουμε έναν ακόμη Σαχζάτ Λουκμάν ή Παύλο Φύσσα για να κινητοποιηθούμε» τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ προσθέτοντας ότι «ο Μαχμούντ Ασφάκ ήταν από τους πρωτεργάτες της «Ένωσης Μεταναστών Εργατών Γκορυτσάς Ασπροπύργου». 

«Από τις 20/6 εκκρεμεί η υπόθεση στο γραφείο Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ. Αν είχε κινητοποιηθεί η ΓΑΔΑ νωρίτερα, δεν θα είχαμε την επίθεση στον Ασφάκ» τόνισε ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος. «Ο Ασπρόπυργος είναι μια περιοχή που υπάρχουν ακόμη ενεργά γραφεία της Χ.Α. Ξέρουμε από τη δικογραφία ότι ρατσιστικές επιθέσεις έγιναν μόνο όπου υπήρχαν γραφεία της Χ.Α. Όπου έκλεισαν τα γραφεία έχουν σταματήσει και οι επιθέσεις… 

Για την πρώτη περίοδο επιθέσεων στον Ασπρόπυργο έχουν σχηματιστεί 4 δικογραφίες, ενώ έχει ήδη αναγνωριστεί στις τρεις το ρατσιστικό κίνητρο. Έχουν αναγνωριστεί και στις τρεις, άνθρωποι από την ίδια ομάδα, την ίδια ομάδα που επιτέθηκε και στη μεγάλη πορεία του Ιουνίου. Υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο του 2017 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας όλες αυτές οι υποθέσεις να γίνουν μία μεγάλη δικογραφία για να εντοπιστεί αυτή η ομάδα και να μην εξετάζονται οι υποθέσεις μεμονωμένα» τόνισε.

Τις επιθέσεις κατήγγειλαν ανάμεσα σε άλλους με δηλώσεις τους ο Πάνος Λάμπρου, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Αφροδίτη Σταμπουλή, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. “Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου”, αναφέρει ανακοίνωση  του κόμματος.

 Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «στηρίζει την αντιφασιστική δράση στην περιοχή του Ασπροπύργου για τη διάλυση της ναζιστικής συμμορίας. Να κλείσουν τώρα τα Γραφεία – Ορμητήρια της ΧΑ και να ξηλωθεί το Α.Τ. Ασπροπύργου. Στη φυλακή οι δολοφόνοι - μέλη των Ταγμάτων Εφόδου και όλη η ηγεσία της ΧΑ».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη γιατί ένα χρόνο τώρα ξετυλίγονται οι επιθέσεις και δεν προχώρησε καμία πρωτοβουλία κάθαρσης της Αστυνομίας από τους χρυσαυγίτικους πυρήνες, για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν οι δολοφόνοι της γνωστής φασιστικής συμμορίας της Γκορυτσά Ασπροπύργου», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

• Ο Ασφάκ Μαχμούντ, μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών της Γκορυτσά Ασπροπύργου θα είναι ομιλητής στην Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, 14-15 Οκτώβρη στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ρούφ.