Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κερατσίνι: Κάτω τα χέρια από τους δασκάλους

Να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα δίωξης των συναδέλφων τους, απαιτεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Κερατσινίου Περάματος και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, απαντώντας στις καταγγελίες που επιδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, σε εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, του Δημοτικού Σχολείου Ικονίου και του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται σε απολογία, για θέματα που αφορούν στην περσινή λειτουργία των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων ( Δ.Υ.Ε.Π.) τις απογευματινές ώρες. 

Το 5ο Δημοτικό Κερατσινίου είναι το σχολείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ το Δημοτικό Σχολείο του Ικονίου είναι το σχολείο στο οποίο πέρσι τόλμησε να εισβάλει ο υπόδικος δολοφόνος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός, μαζί με τάγμα εφόδου χρυσαυγιτών. Τώρα οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ξανά εκπαιδευτικούς και γονείς, προκειμένου να εμποδίσουν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων τη νέα σχολική χρονιά. 

“Στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς και την ίδια στιγμή, αφήνουν στο απυρόβλητο υπόδικους βουλευτές οι οποίοι παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους και προπηλακίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ. 

“Πρωτόγνωρη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός, πώς εκπαιδευτικοί που σεβάστηκαν, υποστήριξαν,  και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, παρά τον ιδιότυπο χαρακτήρα των ειδικά αποκομμένων εκπαιδευτικών δομών ΔΥΕΠ, καλούνται τώρα σε έγγραφη αναφορά, παρά το ανώνυμο της καταγγελίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου δασκάλων Κερατσινίου Περάματος. “Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. Καλούμε το γονεϊκό κίνημα να απομονώσει τέτοιου είδους παρωχημένες αντιλήψεις για τη μόρφωση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει σαφή θέση και να καταδικάσει τις τακτικές στοχοποίησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ, με απόλυτη ευθύνη του κράτους με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία”.