Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Εκδήλωση ΕΠΑΣ 30/11

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τη Δίκη της Χρυσής Αυγής καλεί η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών στις 30/11 στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

“Η Σαλαμίνα είναι από τις ελάχιστες πόλεις σε όλη την Ελλάδα όπου η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής διατηρεί γραφεία και επιπλέον απολαμβάνει την πλήρη κάλυψη από τη Δημοτική Αρχή”, αναφέρει το κάλεσμα, “Έχουν κάνει μία σειρά επιθέσεις τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στο Πέραμα όπου εκεί διατηρούν γραφεία με την κάλυψη του «σωματείου μόνο για Έλληνες»- Αγ. Νικόλαος. Στις 15 Σεπτέμβρη, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, Σαλαμίνιος αντιφασίστας και μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε επίθεση από Χρυσαυγίτες στα καραβάκια Περάματος. Λίγες μέρες μετά, η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας κάλεσε τον υπόδικο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Ι. Λαγό, να καταθέσει στεφάνι σε επίσημη εκδήλωση του Δήμου. Η φασιστική κατρακύλα της Δημάρχου συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, όπου πλειοψηφία και μείζονα αντιπολίτευση έδωσαν κάλυψη στη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταψηφίζοντας (για άλλη μία φορά) αντιφασιστικό ψήφισμα καταγγελίας της επίθεσης...

Μετά την επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας που έγινε στις 20 Οκτώβρη στο Πέραμα, η οποία έδωσε ενωτική και μαζική απάντηση στη φασιστική επίθεση, συνεχίζουμε. Καλούμε Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 30/11 στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, με στόχο τη συσπείρωση όλου του κόσμου που θέλει να παλέψει τους φασίστες και να βάλει τέρμα στην κάλυψη που τους δίνει η Δήμαρχος. Και θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας με την οργάνωση μεγάλης αντιφασιστική συγκέντρωσης-πορείας στη Σαλαμίνα το επόμενο διάστημα”.