Η Άποψή μας
Επιμένουμε στο δρόμο του Νοέμβρη για αριστερή εναλλακτική

Σε όλη την Ευρώπη, αυτή η βδομάδα ξεκίνησε με εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατομμύρια των νεκρών που έπεσαν στα πεδία των μαχών του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου πριν από εκατό χρόνια. Στο Παρίσι βρέθηκαν πλάι-πλάι ο Μακρόν και η Μέρκελ, ο Τραμπ και ο Πούτιν για να δώσουν μια υποκριτική παράσταση στους τάφους των αδικοχαμένων φαντάρων. 

Πόσο τραγικά γελοίο φαίνεται σήμερα ότι ο ανθός της νεολαίας θυσιάστηκε για να ξαναχαραχτούν τα Γαλλογερμανικά σύνορα, για το αν η Αλσατία είναι γαλλική ή γερμανική ή για το σε ποιον ανήκει η Γαλικία που σήμερα δεν θυμάται κανένας πού πέφτει!

Κι όμως, στην ελληνική πολιτική σκηνή μιλάνε ακόμα για τη “Βόρειο Ήπειρο” και για το αν οι διπλανοί γείτονες μπορούν να έχουν το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό! Η Βουλή έφτασε στο σημείο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κατσίφα που ήθελε πόλεμο με την Αλβανία για να πάρουμε τη Β. Ήπειρο. Παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Και δεν σταματούν εδώ τα παράλογα. Δείτε την παρανοϊκή απάντηση της Καθημερινής στις εργατικές διεκδικήσεις. Αυτή τη βδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες απεργούν την Τετάρτη 14 Νοέμβρη σε όλο το δημόσιο και όχι μόνο, διεκδικώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις κοινωνικές υπηρεσίες που σφαγιάστηκαν από τα Μνημόνια. Αλίμονο, θρηνεί η Καθημερινή στις ροζ σελίδες της, οι επενδύσεις κινδυνεύουν να γίνουν θυσία στο βωμό των παροχών. Λες και οι περικοπές των συντάξεων όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταφράστηκαν σε επενδύσεις, λες και οι επενδύσεις δεν κινδυνεύουν από τα λαμόγια της “ελεύθερης αγοράς” που εξαφανίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τα ταμεία των επιχειρήσεών “τους”.

Αυτές οι προκλήσεις μας γεμίζουν οργή. Μας κάνουν πιο αποφασισμένους να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας και αυτή τη βδομάδα και τις επόμενες μέχρι να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν. Διεκδικούμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει ξανά απεργία στις 28 Νοέμβρη για να μετατρέψουμε την απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ σε Πανεργατική. 

Αντιφασιστικά

Να τσακίσουμε τους φασίστες που προσπαθούν να κρύψουν τη δολοφονική δράση τους πίσω από τη γαλανόλευκη αξιοποιώντας την εθνικιστική κάλυψη που τους δίνουν οι κραυγές για την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Να ανοίξουμε τα σύνορα και τις πόλεις για τους πρόσφυγες που αγωνιούν ανάμεσα στον υγρό τάφο της θάλασσας και στα κολαστήρια τύπου Μόριας.

Πάνω απ' όλα, όμως, η παράνοια αυτού του συστήματος που απειλεί τις ίδιες τις ζωές μας σημαίνει ότι επιμένουμε σταθερά στο δρόμο της επαναστατικής ανατροπής του. Στο δρόμο των επαναστάσεων στη Ρωσία και στη Γερμανία που έδειξαν ότι το πραγματικό δίλημμα για την ανθρωπότητα είναι Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Στο δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδειξε πώς καταχτάμε τις δημοκρατικές ελευθερίες. Η απάντηση στην κατάντια του Τσίπρα που έφτασε να εισπράττει τα εγκώμια του Ιερώνυμου γιατί νομιμοποιεί την “αξιοποίηση” της εκκλησιαστικής περιουσίας που γινόταν με σκάνδαλα σαν το Βατοπέδι, δεν είναι το πισωγύρισμα στους Μητσοτάκηδες αλλά να χτίσουμε τη γνήσια, ανατρεπτική αριστερή εναλλακτική.

Όλοι στους δρόμους αυτό το Σάββατο στις πορείες για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ελάτε να δυναμώσουμε την αριστερά της επανάστασης και του σοσιαλισμού.