Εργατικό κίνημα
Και η Ιδιωτική Υγεία στις 14Ν

Η 14η Νοέμβρη είναι ημέρα απεργίας και για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία. Η ομοσπονδία εργαζόμενων (ΟΣΝΙΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, καλούν σε συγκέντρωση στις 7πμ έξω από την κλινική Μετροπόλιταν, στο Φάληρο, καθώς ο πρόεδρος των εργοδοτών του κλάδου είναι σημαίνον στέλεχος της συγκεκριμένης κλινικής.

Τόσο η ομοσπονδία όσο και το κλαδικό σωματείο, παρά τα παιχνίδια ΓΣΕΕ – ΕΚΑ με τις ημερομηνίες της απεργίας, αποφάσισαν να διατηρήσουν την απόφασή τους για απεργία στις 14/11. Ο αναβρασμός και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε Ωνάσειο και Ντυνάν βάρυναν σε αυτή την κατεύθυνση, όπως μας λέει κι ο Κώστας Πολύδωρος, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών: “Σε αυτή τη νέα περίοδο οι εργαζόμενοι παλεύουν για να έχουν κατακτήσεις άμεσα. Η ΟΣΝΙΕ προκήρυξε απεργία στις 14 Νοέμβρη. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή της έπαιξε η 24ωρη απεργία στο Ωνάσειο καθώς το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 90%. Οι εργαζόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στην κατάργηση της ΣΣΕ, στο διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων, και απαίτησαν την υπογραφή ΕΣΣΕ εδώ και τώρα. Στις 14 Νοέμβρη έχουμε τη δυνατότητα να ενωθούμε απεργιακά με τους συναδέλφους από όλον τον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας αλλά κι αυτούς από τα δημόσια νοσοκομεία και όλο το δημόσιο. Η μάχη είναι συνολική. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και γι'αυτό βάζουμε σαν επόμενο απεργιακό σταθμό την απεργία στις 28 Νοέμβρη”. 

Αυτό τονίζει και η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών, το σχήμα με το οποίο οποίο παρεμβαίνει η αντικαπιταλιστική αριστερά του κλάδου, σε κάλεσμά της για την απεργία: “Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε. Όλοι στην κλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη. Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ με αυξήσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Απαιτούμε την κρατικοποίηση των κλινικών για να μην είναι η Υγεία εμπόρευμα στα χέρια των ιδιωτών αλλά αγαθό στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες. Κλιμακώνουμε με πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη”.