Εργατικό κίνημα
Και οι οικοδόμοι στις 14Ν

Συνέλευση εργατών στο εργοτάξιο του ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπολη, για την απεργία στις 14/11

Τον αγώνα για την διεκδίκηση νέων συμβάσεων εργασίας, οργανώνουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του ΤΑΡ στους Κήπους Έβρου, εν όψει της προκηρυχθείσας απεργίας.

Έπειτα από κάλεσμα του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (9/11) μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων στον σταθμό συμπίεσης του αγωγού ΤΑΠ στο εργοτάξιο στον Πέπλο.

Είχαν προηγηθεί συνελεύσεις του σωματείου σε Φέρες, Τυχερό και Αλεξανδρούπολη, περιοχές στις οποίες διαμένουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο, όπου είχε αποφασιστεί η συμμετοχή του σωματείου στην πανοικοδομικη απεργία στις 14/11, είχε γίνει συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο και είχε συζητηθεί ένα προσχέδιο εργοστασιακής σύμβασης.

Η συμμετοχή στη συνέλευση άγγιξε το 100% και ομόφωνα οι εργάτες από όλες τις εταιρίες και τις ειδικότητες αποφάσισαν να στηρίξουν και να περιφρουρήσουν την απεργία, δίδοντας τα παρακάτω αιτήματα

• Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. 

• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ. 

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν καταντήσει τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων "φιλοδωρήματα". 

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και χωρίς εμάς κανένα μηχάνημα στο εργοτάξιο δε δουλεύει. Τότε γιατί αυτοί να παίρνουν τα λεφτά και εμείς να καταλήγουμε σε ψίχουλα μετά από 12ωρα εργασίας», είπε ένας συνάδελφος ομιλητής. Μετά από ένα δυνατό χειροκρότημα και με το χαμόγελο στα πρόσωπά μας ανανεώσαμε την συνάντησή μας την Τετάρτη όπου όλοι μαζί μπροστά στην πύλη θα κλείσουμε ειρηνικά το εργοτάξιο παλεύοντας για τα δίκια μας, παλεύοντας για τη ζωή μας.

Μάκης Δραγάνης