Εργατικό κίνημα
Συνταξιούχοι: Κινητοποιήσεις 19 και 20/11

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα αφού, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, συνεχίζουν να δίνουν μάχη ενάντια στην περικοπή των Κύριων και Επικουρικών συντάξεων αλλά και για την άμεση καταβολή των αναδρομικών όπως ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν κερδηθεί. 

Με δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στις 19/11 στη Θεσσαλονίκη και στις 20/11 στην Αθήνα οι συνταξιουχικές ενώσεις ξεκινάνε ένα καινούριο μεγάλο κύκλο κινητοποιήσεων. Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις 19/11 στις 11πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου εκτός από τα μέλη των τοπικών ενώσεων θα συγκεντρωθούν και συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, ενώ την επόμενη μέρα 20/11 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11πμ θα διαδηλώσουν συνταξιούχοι από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Με παρόμοια αιτήματα η Ομοσπονδία Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων (ΟΣΤΟΕ) οργάνωσε κινητοποίηση την Τρίτη 13/11 έξω από το υπουργείο Εργασίας καλώντας όλους τους συνταξιούχους των τραπεζών να πάρουν μέρος σε μια κοινή συγκέντρωση.