Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αναβλήθηκε η δίκη ΟΡΜΑ

Για τις 14 Μάη 2019 αναβλήθηκε η δίκη των νεοναζί τραμπούκων που στις 26 Μάη είχαν στήσει ενέδρα και είχαν επιτεθεί με τραμπουκισμούς κατά αντιφασιστών που συμμετείχαν σε αντιφασιστική ενημέρωση της ΟΡ.Μ.Α. στο Πέραμα με μοίρασμα φυλλαδίων. Η εκδίκαση της υπόθεση θα ξεκινούσε στις 7 νοέμβρη στα Δικαστήρια Πειραιά, αλλά πήρε αναβολή λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ με την οποία δήλωνε την υποστήριξή της στους αντιφασίστες και απαιτούσε την καταδίκη των ναζί, οι φασίστες είχαν χρησιμοποιήσει “ως ορμητήριο τα γραφεία του «σωματείου εργαζομένων ζώνης Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα. Εξοπλίστηκαν με σιδηρολοστούς και πέτρες και προχώρησαν σε οργανωμένη επίθεση για να σταματήσουν με τον τσαμπουκά την ενημέρωση που εξελισσόταν στους δρόμους του Περάματος με κατεύθυνση τα Καραβάκια.

Οι φασίστες αφού απέτυχαν να εμποδίσουν την ενημέρωση επέστρεψαν στα γραφεία-ορμητήριο τους και αργότερα, όταν μηνύθηκαν από τους αντιφασίστες, έτρεξαν με τον υπόδικο Λαγό στο ΑΤ για να τους ενοχοποιήσουν και να την βγάλουν λάδι. Είναι σκάνδαλο ότι παραπέμφθηκαν στην δίκη έξι αντιφασίστες για να δικαστούν με τρεις φασίστες”.