Εργατικό κίνημα
Αγ. Παρασκευή: Εκλογές στο σωματείο εργαζόμενων 15/11

Στις 15 Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο των εργαζόμενων στο Δήμο Αγ. Παρασκευής. Το δίκτυο της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΟΤΑ “Η Σκουπιδιάρα”, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας με υποψήφιο τον Κώστα Μεγαγιάννη.

Στην προκήρυξη που εξέδωσε Η Σκουπιδιάρα τονίζει μεταξύ άλλων: 

“Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι τα μνημόνια τελειώσανε, αλλά τα δημοσιονομικά πλεονάσματα 3,5% και οι περικοπές που προϋποθέτουν, συνεχίζουν να οδηγούν σε δραματική χειροτέρευση τις συνθήκες που δουλεύουμε και ζούμε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα χρειάζεται να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στο μισθό μας. Ενάντια στις νέες περικοπές, την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών που προωθούν και για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Ενάντια στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την υποχρηματοδότηση, που επιδεινώνουν την κατάσταση καθημερινά, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς μας. Ενάντια στο άπλωμα της ελαστικής εργασίας, για μονιμοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, για προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ενάντια στην εκχώρηση σε εργολάβους και εταιρίες, υπηρεσιών των δήμων, μέχρι και την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Μόνο οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορεί να σπάσουν τον δημοσιονομικό κορσέ των πλεονασμάτων και θα ξηλώσουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των μνημονίων. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να κλιμακώσει τους αγώνες για να αντιστρέψει τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσει ότι δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα, και οι περικοπές, αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες, διαγράφοντας το χρέος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, με την αυτοπεποίθηση και τον τσαμπουκά ότι μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω.

Παλεύουμε για ένα δυνατό σωματείο, με αυτό τον αγωνιστικό  ΕΝΩΤΙΚΟ προσανατολισμό που να συσπειρώνει και να κινητοποιεί όλους τους συναδέλφους, μέσα απο συνεχείς πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, να συμμετέχει και να πρωτοστατεί σε κάθε αγώνα του κλαδου”.