Διεθνή
Ρώμη: Δεκάδες χιλιάδες ενάντια στον ρατσισμό

Ρώμη, 10/11

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης ενάντια στο ρατσισμό της κυβέρνησης Σαλβίνι - ντι Μάιο. Οι οργανωτές κάνουν λόγο για 100 χιλιάδες. 

Την διαδήλωση διοργάνωσαν συνδικάτα βάσης, οργανώσεις της αριστεράς, οργανώσεις μεταναστών, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και κοινωνικά κέντρα. "Ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, της καλλιέργειας του μίσους για τους πιο αδύναμους, ενάντια στον ξέφρενο ρατσισμό". 

Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο Μίμο Λουκάνο, ο δήμαρχος του Ριάτσε που δέχτηκε την επίθεση του Σαλβίνι γιατί δεν κράτησε το λιμάνι κλειστό στους μετανάστες.

Είναι μια μάχη που δεν τελειώνει, αντίθετα αρχίζει στην Ιταλία. Το τελευταίο διάταγμα Σαλβίνι κλιμακώνει τη ρατσιστική πολιτική κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Δίνει υπερεξουσίες στην αστυνομία, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την “τρομοκρατία”, τη Μαφία και τη μετανάστευση, περιορίζει ακόμη περισσότερο το άσυλο και την ανθρωπιστική προστασία των πιο αδύναμων, κλείνει ασφυκτικά την πρόσβαση σε όλους και όλες. Οι αντιρατσιστές και οι αντιρατσίστριες της Ιταλίας έχουν ήδη σηκώσει το γάντι.