Εργατικό κίνημα
Αγ. Σάββας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων 13/11

Συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα έξω από τη διοίκηση του νοσοκομείου, 13/11

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια έξω από το γραφείο της διοίκησης, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 13/11, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγ. Σάββας. Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η νέα προσπάθεια της διοίκησης να πετάξει την ευθύνη για την κατάσταση του νοσοκομείου στους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζόμενων ο διοικητής “αυθαίρετα και με απαράδεκτο, απειλητικό ύφος, χωρίς να τηρήσει καμία διαδικασία ζητάει προφορικά να αποχωρήσει από τη θέση της η προϊσταμένη νοσηλευτικής των Εξωτερικών Ιατρείων με αφορμή ανυπόστατες και έωλες καταγγελίες συνοδού.

Χρησιμοποιεί πάλι ασθενείς για να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Προφανώς λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και του μεγάλου φόρτου εργασίας, οι ασθενείς και συνοδοί, ταλαιπωρούνται ενώ μια πολύ μικρή μειοψηφία τους που δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα μπορεί να στρέφεται ηθικά ενάντια σε νοσηλευτές, γιατρούς και διοικητικούς. 

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η βιομηχανία διώξεων και απολογιών σε εργαζόμενους που κρατούν όρθιο το νοσοκομείο, καταβάλλοντας ηρωικές προσπάθειες παρά τις σκληρές συνθήκες. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γι αυτό συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη με συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου)”.