Εργατικό κίνημα
Ενώ τα νοσοκομεία ρημάζουν

Νοσοκομείο Νίκαιας

Ταβάνι κατέρρευσε τη νύχτα 8 Νοέμβρη σε δωμάτιο νοσηλείας της ορθοπεδικής κλινικής στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η μητέρα νεαρού ασθενή που νοσηλεύονταν, όπως καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος Νίκαιας Ρέντη με την Ανταρσία στην Κοκκινιά, Κατερίνα Θωίδου.

Το κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας είναι ένα από τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής, από το οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι. Το γερασμένο κτίριο το οποίο εξ αιτίας των περικοπών δεν συντηρείται έχει καταντήσει να είναι επικίνδυνο για ασθενείς και εργαζόμενους. 

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις ότι τα δύσκολα πέρασαν, αυτό το παραλίγο τραγικό γεγονός έρχεται να μας θυμίσει την άθλια κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξ αιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και των περικοπών. Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι τα μνημόνια τελειώσανε αλλά, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και οι περικοπές που προϋποθέτουν, συνεχίζουν να καθορίζουν τις επιλογές της, με καταστροφικά αποτελέσματα στους μισθούς, στις συντάξεις και τις συνθήκες που δουλεύουμε και ζούμε», τονίζει η ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανάγκασαν τον Πολάκη να "δεσμευτεί" για τη μη απόλυση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και των επικουρικών. Μόνο οι αγώνες μας είναι αυτοί που μπορούν να σπάσουν τον δημοσιονομικό κορσέ και να αντιστρέψουν τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ότι δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα και οι περικοπές, αλλά αντίθετα θα δοθεί εδώ και τώρα όλο το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να καλύψει τις εργατικές ανάγκες, διαγράφοντας το χρέος.

Μόνο με τους αγώνες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων της πόλης, μπορούμε να επιβάλλουμε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία, προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, δημόσια και δωρεάν υγεία για κάθε μετανάστη, πρόσφυγα και ανασφάλιστο», καταλήγει.