Καταστολή
Ο Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στη MAΡΦΙΝ

5/5/10 – Το έκτακτο φύλλο της Εργατικής Αλληλεγγύης που κυκλοφόρησε μετά τη γενική απεργία της 5 Μάη 2010

Η μπόχα που αναδύεται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον αποπνικτική. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές: 

«Μάλιστα μας ζητούσατε να μην προβάλλουμε τις σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς χαλούσαν την εικόνα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουργού και του υφυπουργού καθώς και της Γενικής Γραμματέας κ. Νικολάου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχηγού» αναφέρει στην επιστολή που έστειλε προς την ΕΛ.ΑΣ η Παλαιτσάκη για να διαμαρτυρηθεί γιατί δεν έρχεται πλέον ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ στην εκπομπή της με το Μένιο Φουρθιώτη. 

Δεν υπάρχει πιο ωμή παραδοχή της διαπλοκής της αστυνομικής βίας, των ΜΜΕ και της ίδιας της κυβέρνησης – από τα στόματα που η ίδια τάιζε και προστάτευε. Λίγες μέρες νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ αρχικά είχε διαψεύσει τις καταγγελίες για την αστυνομική «φρουρά» που απολάμβανε ο Φουρθιώτης ανακοινώνοντας ότι «δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» αφού πρώτα είχε συλλάβει τον φωτορεπόρτερ Μ. Μπίκο που κατέγραψε το γεγονός. Μια εβδομάδα αργότερα ανακοινώθηκε τελικά από το υπουργείο ότι η φρουρά του Φουρθιώτη υπάρχει και αποσύρεται…

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, την άλλη πλευρά του σκανδάλου Φουρθιώτη, ήρθε να επιβεβαιώσει  ο πρώην υπουργός Εργασίας Βρούτσης που δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ντοκουμέντο: «Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµ­µατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή». 

Τι ζητούσε ο Φουρθιώτης στο υπουργείο; Ο Βρούτσης είχε βάλει με τροπολογία πλαφόν 6.500 ευρώ στο πρόγραµµα “Συν-Εργασία” στο οποίο ο «βιοπαλαιστής» Φουρθιώτης δήλωνε µισθούς 80.000 ευρώ ώστε να λαµβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των µισθών!  Είναι υποκριτική η στάση του πρώην υπουργού που ψήφισε τον αντιασφαλιστικό και ετοιμαζόταν να φέρει το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο (που συνεχίζει ο Χατζηδάκης) να γκρινιάζει ότι τον «έφαγαν τα συμφέροντα», αλλά ενδεικτική του βάθους του καρκινώματος. 

Στο μεταξύ η ασφάλεια στην Λάρισα προχώρησε σε ένα ακόμη περιστατικό απίστευτης βίας σπάζοντας το χέρι ενός 13χρονου που καθόταν στην πλατεία Αγ.Αντωνίου. Όπως περιγράφει ο πατέρας : «Η ώρα ήταν περίπου 20:30. Ξαφνικά, όπως μας είπαν τα παιδιά μας, έκαναν έφοδο τέσσερα άτομα με πολιτικά. Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα. Τρομάζουν τα παιδιά και ψάχνουν τρόπο να φύγουν γιατί φοβούνταν ότι ήθελαν να τους κλέψουν. Αφού έσπασαν το χέρι του παιδιού με λαβή ακινητοποίησης, τον είχαν μπρούμυτα με το πόδι στην πλάτη για να είναι σίγουροι ότι τον ακινητοποίησαν». 

“Απλυταριό”

Ήταν αναμενόμενο το γεγονός - όχι μόνο γιατί ήταν ο Θ. Νταβούρας πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας που δύο εβδομάδες πριν δήλωνε για τη Νέα Σμύρνη ότι «για τρεις γκλοπιές απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό». Είναι ο υπουργός ΠΡΟΠΟ και η κυβέρνηση που τους έχουν δώσει το ελεύθερο, αν όχι τη γραμμή, όχι μόνο να χτυπάνε ατιμώρητοι αλλά και να στήνουν «υποθέσεις» όπως αυτή του «Ινδιάνου» της Ν. Σμύρνης που έχει πλέον καταρρεύσει ολοκληρωτικά καθώς: Ο 58χρονος βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η κατάθεσή του ήταν «αποτέλεσμα υπαγόρευσης από την ίδια την αστυνομία η οποία στη συνέχεια τον απείλησε ότι αν την αλλάξει… θα πάει φυλακή εξαιτίας μιας παλιάς δικογραφίας του 2014». Στην οποία είχε σύμφωνα με το in gr «κατηγορηθεί από την ΕΛΑΣ ότι προχωρά σε τηλεφωνήματα φάρσες για επιθέσεις αναρχικών, για ξυλοδαρμούς ιδιωτικών αστυνομικών»! 

Από αυτό το βούρκο επιχειρεί να βγουν τώρα κυβέρνηση και υπουργείο ΠΡΟΠΟ ανασύροντας την υπόθεση για ακόμη μια φορά του εμπρησμού της Μαρφίν το 2010 με νέα εισαγγελική παρέμβαση καθώς 11 χρόνια μετά προέκυψαν «νέα στοιχεία». Το γεγονός ότι για την υπόθεση του εμπρησμού της Μαρφίν έχουν αποδειχθεί τελικά αθώοι ήδη δύο κατηγορούμενοι καθώς και η σπουδή με την οποία η ΕΛ.ΑΣ φόρτωσε απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον μισό ποινικό κώδικα σε ανθρώπους που δεν είχαν καμιά σχέση με την επίθεση εναντίον του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ συνηθίζει να «δένει» τις κατηγορίες. 

Σε αυτήν την επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει τις γνωστές «διαρροές» προς τα παπαγαλάκια της μέσα που για ακόμη μια φορά παίζουν τον βρώμικο ρόλο τους. Όπως διαβάσαμε σε εκτενές ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την επίθεση στη Μαρφίν, στις 5/4: «Η επίθεση μοιάζει συντονισμένη και κράτησε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Ήταν 8 λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα μπροστά από την τράπεζα περνά το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξαφνικά μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων βγαίνει μέσα από την πορεία, πλησιάζει το κτίριο της τράπεζας και οι μολότοφ πέφτουν βροχή». 

Η προβοκατόρικη απόπειρα του Πρώτου Θέματος και των «πληροφοριών» του για ακόμη μια φορά να συκοφαντήσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθώντας τα δεκάδες φασιστικά σάιτ και τον Βελόπουλο στην Βουλή, δεν πρόκειται να περάσει. Ήταν οι διαδηλωτές των συνδικάτων και της αριστεράς που έτρεχαν να σώσουν τον κόσμο στην Μαρφίν και άνοιγαν το δρόμο στην πυροσβεστική και όχι η αστυνομία του τότε και τώρα υπουργού Δημοσίας Τάξης Χρυσοχοΐδη, που είχε μετατρέψει για ακόμη μια φορά την Αθήνα σε χάος αστυνομικών επιχειρήσεων - την ώρα που η καταδικασμένη εργοδοσία της Μαρφίν κλείδωνε τις πόρτες στους εργαζόμενους.

 Να θυμίσουμε εδώ και την κατάληξη που είχαν και οι δηλώσεις του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κουκούτση όταν αποκαλούσε τον Πέτρο Κωνσταντίνου ‘δολοφόνο της Μαρφίν» - για να καταδικαστεί τελεσίδικα σε 14 μήνες φυλάκιση.