Κατάληψη στη SPIDER

Tην Παρασκευή 1/6 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μετάλλου SPIDER ξεκίνησαν κατάληψη διαρκείας με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η επιχείρηση απασχολεί 300 εργάτες και εξάγει σε 25 χώρες! Ο εργοδότης Κ. Πέτσιος χρωστάει 3 μήνες στους εργάτες και 5 μήνες στους υπάλληλους. Η πρώτη μέρα της κατάληψης είχε 100% επιτυχία, κανένας εργαζόμενος δε μπήκε για δουλειά. Σε ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου μετά την έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου στις 7/5/12 αναφέρεται:

"Δυστυχώς παρά τις προειδοποιήσεις, η επιχείρηση χωρίς καμία δικαιολογία, σε μια φάση που η παραγωγή και οι εξαγωγές αναπτύσσονται, αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους... Θεωρούμε ότι μόνο η μαχητική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και ο συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους που δεχόμαστε την επίθεση της εργοδοσίας-Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ θα τους ανατρέψει και θα επιβάλει τα δίκαια αιτήματά μας". Το στοίχημα είναι να κερδίσουμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της πόλης και να κινητοποιήσουμε και άλλα κομμάτια εργαζομένων σε αυτή τη κατεύθυνση. Με αυτά τα βήματα η νίκη θα είναι δική μας!

Αρ. Ερ., Γιάννενα