ΜΜΕ: Αγώνες σε όλα τα “μαγαζιά”

• Ανοίγει ξανά το μέτωπο της Ελευθεροτυπίας μετά την πρόσφατη απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης της Χ.Κ.Τεγόπουλος για υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σε γενική τους συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν “ότι οι τίτλοι τέλους για την Ελευθεροτυπία δεν έχουν πέσει ακόμα” επαναφέροντας τη συζήτηση για το πώς θα συνεχίσει ο αγώνας, με την έκδοση νέων απεργιακών φύλλων να μπαίνει ξανά στην ημερήσια διάταξη.

• Τις 55 μέρες απεργία έκλεισαν οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού “ΑΡΗΣ FM” στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους (μισθών - δώρου Πάσχα 2012) καθώς και την τήρηση της νομιμότητας και το σταμάτημα της μαύρης εργασίας των εργαζόμενων. Ακολουθούν οι συνάδελφοί τους στο ραδιοσταθμό “SENTRA FM” του Ομίλου Πήγασος του Μπόμπολα με 45 μέρες απεργία για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού, καθώς και το σταμάτημα του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για νέες απολύσεις.

• Την οργισμένη αντίδραση συνδικάτων, συνδικαλιστικών παρατάξεων, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς προκαλεί η στοχευμένη μήνυση σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Καμαρινόπουλου από την εργοδοσία του ραδιοσταθμού Flash 96. “Πρόκειται για μια οργανωμένη εκφοβιστική μεθόδευση που αποσκοπεί στην εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων του ραδιοσταθμού που τόλμησαν με αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν το νομικά και εργασιακά αυτονόητο: Να πληρώνονται στην ώρα τους και να αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας” καταγγέλλει στην ανακοίνωση του το Διασωματειακό των ΜΜΕ, ενώ σε ανάλογο τόνο είναι και οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στο πρόεδρο της ΕΤΕΡ από το ΕΚΑ, τη ΓΣΕΕ, τη ΠΟΕΣΥ, τη ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΠΤΥΜ, την ΕΤΕΡΜΘ, τους Financial Crimes, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά ακόμα συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις.


“Με απίστευτο θράσος ο εκπρόσωπος Τύπου των νεοναζί (και υπόδικος για να μην ξεχνιόμαστε), τηλεφώνησε σήμερα στην ΕΡΤ και απαιτούσε να μάθει τα θέματα του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης, πριν τη μετάδοσή τους, για να ετοιμάσει και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις!!

Ούτε στις πιο σκληρές εποχές των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν υπήρξε ούτε ένας πολιτικός σχηματισμός, που να διανοήθηκε να απαιτήσει προνομιακή 'προκαταβολική ενημέρωση' για να 'διευκολυνθεί' και μάλιστα για όποιον ξέρει τα εργασιακά των ΜΜΕ, τα θέματα στα κανάλια πάντα αλλάζουν μέχρι την τελευταία στιγμή, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αλλά εδώ υπενθυμίζουμε ότι δεν μιλάμε για πολιτικό σχηματισμό, αλλά για νεοναζιστική συμμορία, με καταδικασμένους για απόπειρες ανθρωποκτονίας (όπως πχ ο Α. Ανδρουτσόπουλος εναντίον του φοιτητή Δ. Κουσουρή), καθώς και για άλλες εγκληματικές πράξεις και επιθέσεις (θυμίζουμε την υπόθεση του αστυνομικού Ανδρασκέλα που συμμετείχε σε επίθεση, του μαχαιροβγάλτη Ρουμελιώτη, κλπ)”

Από το blog των Financial Crimes (3/6/12)