Αλληλεγγύη στις οροθετικές

Πορεία αλληλεγγύης, την Τετάρτη 6 Ιούνη που θα ξεκινήσει στις 18.30 από τα Προπύλαια, καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων οροθετικών γυναικών και όχι στην ποινικοποίηση του γυναικείου σώματος.

«Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι οροθετικές γυναίκες, αλλά το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου που διαλύει τις δομές υγείας και ψυχικής υγείας, περικόπτοντας τα προγράμματα για το AIDS κατά 50% και τα προγράμματα για την απεξάρτηση κατά 30%», αναφέρει η ανακοίνωση –κάλεσμα της Πρωτοβουλίας. «Είναι βαθιά υποκριτικό λοιπόν να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, αυτοί που την καταστρέφουν, ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο στιγματισμός λειτουργεί αποτρεπτικά για την αναζήτηση διάγνωσης και θεραπείας.

Σ’ αυτή την επιχείρηση δημόσιου λιντσαρίσματος, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά παράβαση οποιασδήποτε ιατρικής δεοντολογίας: ακύρωσε την έννοια του ιατρικού απορρήτου και προχώρησε σε αιμοληψίες χωρίς τη συναίνεση των γυναικών. Παρέδωσε στην Αστυνομία, η οποία και τα δημοσιοποίησε, τα στοιχεία των οροθετικών ατόμων. Λειτούργησε ως βραχίονας της αστυνομίας συμβάλλοντας στην κατασταλτική μεταχείριση ανθρώπων που χρειάζονται θεραπεία και όχι φυλακή και διώξεις…Σήμερα 24 γυναίκες βρίσκονται ακόμα έγκλειστες, χωρίς καμία πρόσβαση σε θεραπεία και αντιμέτωπες με ανυπόστατες βαριές κατηγορίες. Καλούμε όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και να αντισταθούν στην κοινωνική βαρβαρότητα».