Γηροκομείο

Μπροστά στην πύλη του ιδρύματος βρέθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της μέρας την Πέμπτη 31/5 οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθηνών που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 21 μηνών, την άμεση επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους, αλλά και θέλοντας να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του ιδρύματος.

Αντιπροσωπεία της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γκύζη- Αμπελοκήπων επισκέφτηκε το Γηροκομείο εκφράζοντας την συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων ζητώντας από την διοίκηση την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων για αξιοπρεπή δουλειά που θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα όρους ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται μεταξύ άλλων πως, “οι υπηρεσίες του Γηροκομείου Αθηνών υποβαθμίζονται διαρκώς ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας, αλλά και των επιλογών της διοίκησης του Ιδρύματος. Θύματα αυτής της πολιτικής εκτός από τους εργαζόμενους του ιδρύματος, είναι και οι 200 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτό, που πριν 7 χρόνια ήταν 380”.