Αντιφασιστική Νίκαια

Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Νίκαιας- Κορυδαλλού συγκροτήθηκε το Σάββατο 2 Ιούνη στο Δημαρχείο Νίκαιας με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών της περιοχής. Τη σύσκεψη για τη συγκρότηση της Επιτροπής κάλεσε η τοπική ΚΕΕΡΦΑ και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά και συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετανάστες, φοιτητές, εργαζόμενοι από τους εργατικούς χώρους της περιοχής.

Αποφασίστηκε ότι ο ρόλος της Πρωτοβουλίας είναι να αναλάβει δράσεις που να συσπειρώνουν την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας έτσι ώστε να μπει τέρμα στα κρούσματα των φασιστικών επιθέσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες απέναντι σε μετανάστες και να κλιμακώσει τον αγώνα με στόχο να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που άνοιξαν πρόσφατα στη Νίκαια. Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει κείμενο που θα κάνει γνωστή τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας και ψήφισμα που θα κατατεθεί στα σωματεία, στα δημοτικά συμβούλια και τους μαζικούς φορείς καλώντας σε πλατύ ενωτικό συλλαλητήριο που θα καταλήξει στα γραφεία των Νεοναζί.

Επίσης η Πρωτοβουλία αποφάσισε να καλέσει στο συλλαλητήριο της 8 Ιούνη στην Ομόνοια και σε κοινή εξόρμηση –πικετοφορία την παραμονή του συλλαλητηρίου έξω από τα Βίλατζ Πάρκ. Επίσης αποφάσισε τη διοργάνωση αντιφασιστικής εκδήλωσης στην Μάντρα Μπλόκου την Παρασκευή 22 Ιούνη, που θα περιλαμβάνει προβολή του Ντοκιμαντέρ «τα κορίτσια της Βροχής» της Αλίντας Δημητρίου, αφιερωμένο στη γυναίκα της Αντίστασης.

Κ.Θ.