Το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε χώρους δουλειάς και πλατείες: Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν μείνει για τις εκλογές στις 17 Ιούνη και μαζί με την οργή ενάντια στους εκβιασμούς της άρχουσας τάξης και της τρόικας, φουντώνει και η συζήτηση για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση από την πλευρά της Αριστεράς. Μαζική είναι η συμμετοχή αγωνιστών-τριών στις εκδηλώσεις που οργανώνουν πανελλαδικά οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και στις εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, πλατείες, σε σπίτια πόρτα-πόρτα και σε χωριά σε όλη τη χώρα. Εκλογικά περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήδη έχουν στηθεί σε μια σειρά από περιοχές.

Ο Μπάμπης Κουρουνδής μας μεταφέρει την εικόνα της έντονης δραστηριοποίησης των τελευταίων ημερών στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης: “Την Πέμπτη στήσαμε το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κάτω Τούμπα, ακολούθησαν εξορμήσεις στον Αγιο Θεράποντα και στη λαϊκή της Μαρτίου στη Χαριλάου, το στήσιμο του περιπτέρου στην Ανω Τούμπα. Εχουμε ήδη αποφασίσει εκδηλώσεις σε τρεις περιοχές, το Σάββατο 9/6 6.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, την Κυριακή 10/6, 6.30μμ στον πεζόδρομο Καλαμαριάς και την Τρίτη 12/6 στο Πάρκο Χαριλάου”. Εξορμήσεις έγιναν σε μια σειρά από εργατικούς χώρους – ανάμεσα σε αυτούς η ΕΥΑΘ, τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Λοιμωδών, Ψυχιατρικό Σταυρούπολης, στις ΔΕΗ Τούμπας και Αγίου Δημητρίου, στο Δήμο Αμπελοκήπων κ.α.

Μεγάλη ανταπόκριση συνάντησαν οι σύντροφοι-ισσες που συμμετείχαν στην εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης την Κυριακή 3/6 το πρωί στα Καραβάκια, στο Πέραμα και στη Σαλαμίνα. Στην εξόρμηση στα Καραβάκια, όπου ο κόσμος περίμενε στην ουρά για να περάσει απέναντι, πουλήθηκαν 29 φύλλα. “Στη συζήτηση με τον κόσμο, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι η Αριστερά θα πρέπει να πάει ως το τέλος χωρίς να υποκύπτει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της άρχουσας τάξης. Συναντήσαμε κόσμο που μας γνώριζε από τον εργασιακό του χώρο ή τη γειτονιά και εκτιμούσε ότι η οργανωμένη δύναμη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παίξει καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα” μας είπε ο Παντελής Παναγιωτακόπουλος που συμμετείχε στην εξόρμηση.

Μαζική εξόρμηση έγινε την Κυριακή 3/6 το πρωί και στην Παραλία και τις γειτονιές της Ελευσίνας. “Ο κόσμος υποδέχθηκε τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με σημαίες και πικέτες συμμετείχαν στην εξόρμηση με ένα θερμό ‘γειά σας σύντροφοι'” μας μεταφέρει η Λίλιαν Μπουρίτη. “Μεγάλο κομμάτι ήταν αποφασισμένο να στηρίξει αριστερά στις επόμενες εκλογές και η κουβέντα άνοιγε πάνω στο “γιατί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, αν και υπήρχε και αρκετοί μας έλεγαν ότι μας ψήφισαν στις 6 Μάη και θα μας ξαναψηφίσουν στις 17 Ιούνη. Επίσης, όλοι συνειδητοποιούσαν την ανάγκη για να υπάρξει μετωπική αντιφασιστική δράση για να ξαναβάλουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις τρύπες τους”.

Την Κυριακή 3/6, σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν μεγάλη εξόρμηση στο Λαύριο, σε καφετέριες, πλατείες και ουζερί της περιοχής, μοιράζοντας εκατοντάδες προκηρύξεις και δεκάδες εφημερίδες. Στη συνέχεια, μέλη της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής, επισκέφτηκαν το Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, υλικά και πολιτικά, τόσο στους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί, όσο και στους εργαζόμενους του Κέντρου που από τις 21/5 βρίσκονται σε απεργία, καθώς παραμένουν απλήρωτοι, τους τελευταίους έξι μήνες.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιούνη στο γκαράζ του Δήμου Περιστερίου. Πουλήθηκαν 12 εφημερίδες και τρία περιοδικά με την έμφαση στη συζήτηση να αφορά το ζήτημα της “ρήξης με το Ευρώ” και το πόσο αναγκαία είναι αυτή προκειμένου να προχωρήσουν τα βήματα για να βγει η θηλιά του χρέους και των μνημονίων. Η συνολική διάθεση του κόσμου ήταν για ενίσχυση της αριστεράς απέναντι στην επίθεση της δεξιάς, αλλά και η προειδοποίηση ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν πρέπει να σημάνει συμβιβασμούς και δεξιά στροφή.

Συζήτηση ενημέρωσης για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε και στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 30/5. “Το κύριο μέρος της συζήτησης αφορούσε το ζήτημα της αριστερής κυβέρνησης, αλλά και το ζήτημα του ξεπεράσματος των εμποδίων στην οργάνωση των εργαζομένων μέσα στο χώρο δουλειάς, καθώς στο υπουργείο εργάζονται 600 εργαζόμενοι από τους οποίους μόνο οι 200 είναι εργαζόμενοι στο υπουργείο και μέλη του σωματείου, ενώ οι υπόλοιποι 400 είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί” μας μετέφερε η Ελεάννα Τσώλη που συμμετείχε στη συζήτηση.

Αντιπροσωπεία της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γκύζη-Αμπελοκήπων επισκέφτηκε το Γηροκομείο Αθηνών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο ίδρυμα που πραγματοποιούσαν 24ωρη απεργία απαιτώντας από τη διοίκηση του Ιδρύματος, την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων. Η Τ.Ε. Γκύζη Αμπελοκήπων συμμετείχε επίσης μαζικά στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου Ελπίς που έγινε το Σάββατο 2 Ιούνη στην πλατεία στον Αγιο Δημήτριο.

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν οι εξορμήσεις που έγιναν στις τράπεζες: Στην Εθνική στην πλ. Κοτζιά και στην Αγροτική Τράπεζα στην Πανεπιστημίου δόθηκαν στο καθένα από 9 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης καθώς επίσης 2 και 5 τεύχη του νέου ΣΑΚ, αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις, η συζήτηση άνοιγε στο ζήτημα της αριστερής κυβέρνησης, της ρήξης με το ευρώ, αλλά και της κρατικοποίησης των τραπεζών με εργατικό έλεγχο των εργαζομένων, σαν την μόνη απάντηση στους εκβιασμούς των τραπεζιτών και τις δυνατότητες να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα μέσα στον κλάδο των εργαζομένων στις τράπεζες. 7 εφημερίδες και 1 ΣΑΚ πουλήθηκαν στην εξόρμηση στην Εθνική Τράπεζα στην Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο Κρήτης.

“Με εξορμήσεις σε εργατικούς χώρους και πλατείες, συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Ν. Ιωνία. Το Δημαρχείο, το ΙΚΑ, η Εφορία, ο ΟΑΕΔ, το νοσοκομείο Αγ.Όλγα, η απεργία της Phone Marketing, η Λαϊκή αγορά και η πλατεία Σημηριώτη, είναι κάποιοι από τους χώρους που οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της τοπικής επιτροπής, έδωσαν το παρόν συζητώντας με εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής” μας λέει ο Στέλιος Μιχαηλίδης. “Κοινός τόπος σε όλες τις συζητήσεις είναι η ανάγκη για τη συνέχιση των αγώνων που μας έφτασαν ως εδώ, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, καθώς και η σημασία για δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ώστε να μην πάνε χαμένες οι προσδοκίες όλου αυτού του κόσμου.

Ιδιαίτερα για τον απεργιακό αγώνα της Phone Marketing, που συμπληρώνει δυόμιση μήνες απεργίας, τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοστατούν στην προσπάθεια για συντονισμό σωματείων και φορέων που θα απλώσουν τη συμπαράσταση στην τοπική κοινωνία, μια προσπάθεια που ήδη έχει συσπειρώσει δεκάδες αγωνιστές”.

Μαζική ήταν και η ανταπόκριση στα νοσοκομεία: Ενδεικτικά, 34 τεύχη της εργατικής αλληλεγγύης δόθηκαν στην κινητοποίηση συμπαράστασης των εργαζομένων στο Ελπίς το περασμένο Σάββατο, 11 στην εξόρμηση στο Αγία Σοφία, 7 στο Αγλαϊα Κυριακού, 6 στο Ιπποκράτειο, 13 στο νοσοκομείο Χανίων, 4 στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Εξορμήσεις, πόρτα-πόρτα έγιναν στην Καλλιθέα, στα Πετράλωνα, το Θησείο, στην Κυψέλη, στου Γκύζη και άλλες γειτονιές της Αθήνας. “Η συζήτηση για το ευρώ, την κυβέρνηση αριστεράς και πώς συνεχίζουμε ήταν στο κέντρο και ο περισσότερος κόσμος πολύ ανοιχτός σε ότι αφορά την έξοδο από το ευρώ. Στον Γκύζη επιλέξαμε να πάμε στις πολυκατοικίες που είχαμε πάει και την προηγούμενη φορά. Μας θυμήθηκαν και χάρηκαν που μας ξανάβλεπαν. Είπαν μάλιστα ότι είμαστε οι πιο ενεργητικοί και πως μόνο εμείς τους επισκεφτήκαμε και συνέχεια” γράφει η Θένια Ασλανίδη.
Συνελεύσεις και εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ξεκίνησε ο κύκλος συνελεύσεων και ανοιχτών εκδηλώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην ανοιχτή συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λαμία στις 28/5, μετά το άνοιγμα των υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Ελαφρού και Τάσου Αναστασιάδη, ακολούθησε πλούσια συζήτηση. “Oι αγωνιστές/αγωνίστριες που παρευρέθηκαν αποφάσισαν ότι δίνουμε τη μάχη των εκλογών στη Φθιώτιδα, αλλά και πανελλαδικά με πίστη στην ορθότητα των απόψεών μας για μια Αριστερά αντικαπιταλιστική, μαχόμενη και ανατρεπτική, που δεν υποκύπτει στις σειρήνες του κυβερνητισμού αλλά και δεν περιχαρακώνεται σε κομματικά φρούρια” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, “...τις ιδέες και προτάσεις μας θα τις προβάλουμε προεκλογικά και θα τις υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μετεκλογικά στη μάχη για την οργάνωση του κόσμου της εργασίας και την αντεπίθεσή του”.

Ακολούθησε η εκδήλωση της τοπικής επιτροπής στη Θήβα με ομιλητές τον Σωτήρη Κοντογιάννη και τον Βασίλη Μηνακάκη, στην οποία συμμετείχαν 35 περίπου αγωνιστές και αγωνίστριες. Τη συζήτηση άνοιξε ο Σ. Κοντογιάννης που εξήγησε γιατί η Ευρωζώνη διέρχεται την πιο βαθιά της κρίση και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ ο Β. Μηνακάκης εξήγησε με απλό τρόπο ποια θα μπορούσαν να είναι τα άμεσα καθήκοντα της Αριστεράς. Ακολούθησε πολλή συζήτηση πάνω στο ζήτημα για την ενότητα, αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που χρειάζεται η Αριστερά σήμερα.

45 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 2 Ιούνη. “Τέθηκαν πάρα πολλά ερωτήματα - ποια η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι σε μια αριστερή κυβέρνηση, πόσο κρίσιμη είναι η στάση των κομμάτων της Αριστεράς απέναντι στο ευρώ και την ΕΕ, ποιος ο ρόλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς” μας μεταφέρει ο Φίλιππος Κυρίτσης. “Το ενδιαφέρον για απαντήσεις φάνηκε και από το γεγονός ότι πουλήθηκαν τρία τεύχη του νέου Σοσιαλισμός από τα κάτω. Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περιοδειών σε Ηγουμενίτσα και στα χωριά, ενώ αυτή τη φορά η τοπική επιτροπή Θεσπρωτίας οργανώνει εκδηλώσεις και στους Δήμους Φιλιατών και Παραμυθίας”.

Δράσεις

Μια σειρά από δράσεις αποφάσισε η συνέλευση της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετραλώνα-Θησείο-Κουκάκι που έγινε τη Δευτέρα 28 Μάη με τη συμμετοχή 35 αγωνιστών-τριών: Αντιφασιστική εξόρμηση καταγγελίας των επιθέσεων των νεοναζί στο Θησείο (που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιούνη στο σταθμό του ΗΣΑΠ), συμμετοχή της Τ.Ε με πανό στην κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Ελπίς (Σάββατο 2 Ιούνη στους Αμπελόκηπους), αλλά και την οργάνωση κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή και συζήτησης για το Ευρώ στο Κουκάκι.

Τριάντα-πέντε αγωνιστές και αγωνίστριες παραβρέθηκαν στην ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική επιτροπή Γαλατσίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου την Τρίτη 29 Μάη με θέμα “Μπροστά και αριστερά - Σύγκρουση για την ανατροπή, όχι διαπραγμάτευση για την υποταγή, να διαγράψουμε μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ” και ομιλητές τους υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Σηφακάκη και Παναγιώτη Μαυροειδή. Μετά τις εισηγήσεις, πρώτος το λόγο πήρε ο Κώστας Σ., ιδιωτικός υπάλληλος για να θέσει μια σειρά από ερωτήματα-προβληματισμούς πάνω στις κρίσιμες επιλογές και στα καθήκοντα που επιβάλει η σημερινή περίοδος, τονίζοντας ότι η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους, το ευρώ, τις κρατικοποιήσεις, τον εργατικό έλεγχο ανοίγει πλέον πλατιά ακόμα και στους πιο δύσκολους εργασιακούς χώρους. Το λόγο πήραν οκτώ συνολικά ομιλητές, ανάμεσά τους και ο Βασίλης Θεοφανόπουλος, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη.

Από επιτυχία στέφθηκε η ανοιχτή συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (27-5-2012) στο Ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ στις Σέρρες, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Α.Π.Θ., Σπύρος Μαρκέτος και ο εκπαιδευτικός / στέλεχος του Ν.Α.Ρ., Γιάννης Λαθήρας, οι οποίοι μίλησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και μετά την τοποθέτησή τους συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, απαντώντας σε ερωτήσεις τους για την πορεία αλλά και το μέλλον της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Προεκλογικές εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΖΕΦΥΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6 Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου 7μμ

Ομιλητής: Αντώνης Δραγανίγος

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6 καφέ Μάρε 7μμ

Ομιλητής: Γιώργος Τσιρώνης

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 πολιτιστικό κέντρο 7μμ

Ομιλητές: Γ. Τουμπέλης, Γ. Παυλόπουλος, Ν. Αναστασίου (συντονιστής)

ΚΕΡΑΤΕΑ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 πολιτιστικό κέντρο 7μμ

Ομιλητής: Παναγιώτης Μαυροειδής

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 Μετρό Πανόρμου 7μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στη μάχη των εκλογών

Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Σωτήρης

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 πλατεία Λαού 7μμ

Ομιλητές: Θανάσης Διαβολάκης, Ελπίδα Καμπάνη

ΚΟΛΩΝΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα 7μμ

Είναι δυνατή η ρήξη με το ευρώ

Ομιλητές: Παναγιώτης Μαυροειδής, Σωτήρης Κοντογιάννης

ΠΑΤΗΣΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια 7μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στη μάχη των εκλογών

Ομιλητές: Α. Χάγιος, Α. Βεργάκη, Β. Θεοφανόπουλος

ΑΝΟΙΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 δημαρχείο 7μμ

Ομιλητής: Πέτρος Παπακωνσταντίνου, συντονιστής Γιώργος Τσιρώνης

ΕΔΕΣΣΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 καφέ του Βυζάτη 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Σηφακάκης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 πλατεία Καισαριανής 7.30μμ

ΚΥΨΕΛΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 πλατεία Κυψέλης 7μμ

Ομιλητές: Π. Κωνσταντίνου, Ι. Χριστόπουλος, Τ. Ζορμπαλά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας 8.30μμ

Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς χρέος και μνημόνια σε ρήξη με ευρώ - ΕΕ;

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6 Λόφος Στρέφη 6μμ

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6 Πλατεία Αγ. Ιωάννου 7μμ

Ομιλητές: Άγγελος Χάγιος, Γιώργος Ράγκος

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6 Σκάλες Φιλιππίου 11.30πμ

Ομιλητής: Γιάννης Σηφακάκης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6 Πλατεία Φλέμιγκ 7.30μμ

ΚΟΥΚΑΚΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6 Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου 7μμ

Ομιλήτρια: Θένια Ασλανίδη

ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6 πλατεία Ταχυδρομίου (μπροστά από Ιατρική σχολή) 8μμ

Ομιλητής: Αντώνης Δραγανίγος

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6 7μμ

Ομιλητής: Δημήτρης Σαραφιανός

ΠΕΥΚΗ ΤΡΙΤΗ 12/6 πλατεία Κολώνες 7μμ

Ομιλητές: Γιώργος Ράγκος, Δημήτρης Δεσύλλας

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΡΙΤΗ 12/6 κεντρική πλατεία 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Σηφακάκης

ΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 12/6 πλατεία Αγ. Σοφίας 7μμ

Ομιλητής: Κώστας Πίττας

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΡΙΤΗ 12/6 Πλατεία Ηρώων 7μμ

Ομιλητές: Κατερίνα Πατρικίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΡΙΤΗ 12/6 εκλογικό περίπτερο (Λεωφόρος Δημοκρατίας) 7μμ

Ομιλητές: Πασχάλης Ταπεινόπουλος, Θοδωρής Περεντίδης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΡΙΤΗ 12/6 πλατεία Δαβάκη 7.30μμ

Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 12/6 Πλατεία Κοραή 7μμ

Ομιλητές: Αντώνης Αλφιέρης, Κώστας Σαρρής

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΤΗ 12/6 πλατεία Ελληνικού 7.30μμ

Ομιλητές: Τάσος Αναστασιάδης, Παναγιώτης Σωτήρης

ΠΑΤΡΑ ΤΡΙΤΗ 12/6 πλατεία Όλγας 7μμ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πλατεία Γαρδένια 7.30μμ

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας

ΛΑΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 ΤΕΕ 7μμ

Ομιλητές: Λεωνίδας Βατικιώτης, Γιάννης Σηφακάκης

ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πλατεία Αγαλμάτων 7μμ

Ομιλητές: Θανάσης Διαβολάκης, Ελπίδα Καμπάνη

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πλατεία ΗΣΑΠ 7μμ

Ομιλητής: Τάσος Αναστασιάδης

ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πλατεία Άλσους 7μμ

Ομιλητές: Α. Χρύσης, Β. Σωτηροπούλου, Σ. Κοντογιάννης

ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πλατεία Μελισσίων 7μμ

Ομιλητές: Αναστασία Μουστάκα, Κώστας Σκορδούλης

ΙΛΙΟΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη (πλ. Αγ. Φανουρίου) 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Αγγελόπουλος

ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 πλατεία Μεσολογγίου 7.30μμ

Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου

ΒΥΡΩΝΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Ταπητουργείου 7.30μμ

Ομιλητές: Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Παντελής Αυθίνος, συντονιστής Χρήστος Αργύρης

ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία ΗΣΑΠ 7μμ

Ομιλητές: Τάσος Αναστασιάδης, Δημήτρης Γράψας

ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Μερκούρη 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Αγγελόπουλος

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Συμηριώτη 7μμ

Ομιλητές: Άγγελος Χάγιος, Πέτρος Κωνσταντίνου

ΓΚΥΖΗ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Γκύζη 7μμ

Ομιλητές: Π. Μαυροειδής, Δ. Βλάχος

ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Δημοκρατίας 7μμ

Ομιλητές: Γ. Ραχιώτης, Γ. Βασσάλος

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 Πλατεία Δημαρχείου 7μμ

Ομιλητής: Πάνος Γκαργκάνας

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 7μμ

Ομιλητές: Θανάσης Διαβολάκης, Κατερίνα Θωίδου

ΚΟΛΩΝΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Κολωνού 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Σηφακάκης

ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 πλατεία Μερκούρη 7μμ

Ομιλητής: Γιάννης Αγγελόπουλος

ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6 Πολιτιστικό Κέντρο Γ. Ρίτσος 7μμ


Ψηφοδέλτια μάχης

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 31 Μάη. Τα πλαισιώνουν αγωνίστριες και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του εργατικού κινήματος, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω”, πρωταγωνιστές στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα, διανοούμενοι.

Η συμμετοχή είναι πολιτικά διευρυμένη σε σχέση με την αναμέτρηση της 6ης Μάη. Αναφέρονται ενδεικτικά: η συμμετοχή της Κομμουνιστικής Οργάνωσης “Ανασύνταξη”. Στην Α’ Αθήνας συμμετέχει η Ελπίδα Αλεβίζου αγωνίστρια στο «Κίνημα Δεν Πληρώνω» και στα κινήματα πόλης, ενώ στη Β’ Αθήνας ο Πέτρος Παπανικολάου, αγωνιστής με δράση στη δυτική Αθήνα και ο Γιώργος Βασσάλος, ερευνητής με σημαντική συμβολή στη μελέτη της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ. Στην Αττική το ψηφοδέλτιο πλαισιώνει ο Γιώργος Τρικαλινός, οικονομολόγος, ανένταχτος κομμουνιστής, ενώ στην Ημαθία ο Λάζαρος Παπαχρυσοστομίδης από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλίας Ημαθίας.

Στη συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στη Β’ Αθήνας τόνισε ότι η απαλλαγή από το Μνημόνιο που απαίτησε η λαϊκή πλειοψηφία στις 6 Μάη θα έρθει μέσα από τη σύγκρουση με την επιταγή της Τρόικας ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και των τραπεζών να πληρωθεί το χρέος.

Στη συνέχεια ο Τάσος Κατιντσάρος, μέλος επίσης του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στη Β’ Αθήνας τόνισε πως ο οργανωμένος λαός με καρδιά το εργατικό κίνημα μπορεί να δώσει τη μάχη για την οριστική ήττα του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και μια άλλη κοινωνική προοπτική σε σοσιαλιστική κατεύθυνση για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει μάχη για να μην αντικαταστήσει τη λαϊκή απαίτηση για ακύρωση του Μνημονίου η ηττοπαθής γραμμή της αναδιαπραγμάτευσης που επιχειρεί να επιβάλλει η Τρόικα, δηλαδή της αποδοχής ενός Μνημονίου 3.

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού ξεκαθάρισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαχωρίζει αποφασιστικά τη θέση της από κάθε λογική ενδοαριστερού εμφύλιου. Τόνισε πως μια λογική που διακηρύσσει αντίθεση στο Μνημόνιο χωρίς να περιλαμβάνει τη ρήξη με την ΕΕ οδηγεί σε τραγωδία.

Ο Βασίλης Θεοφανόπουλος από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη υπογράμμισε πως για τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθοριστικό ήταν το αναγκαίο και ανατρεπτικό πρόγραμμα με καρδιά τους στόχους για ακύρωση του Μνημονίου, παύση πληρωμών και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Ανέφερε επίσης πως η συσπείρωση των κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων δεν μπορεί παρά να έχει στόχο τη διακυβέρνηση σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση.
Νίκος Χατζάρας: Όχι αυταπάτες, όχι αναμονή

Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι οι αντιστάσεις στις επιθέσεις της τρόικας και των αφεντικών έχουν αναβληθεί για την επόμενη των εκλογών.

Μάχες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Την προηγούμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλονίκης συγκρουστήκαμε με τα ΜΑΤ προσπαθώντας να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση του έλεγχου και της συντήρησης εξοπλισμού που έχει αποφασίσει ο Μπουτάρης στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αλλά και μάχες ενάντια στο φασισμό, καθώς οι απεργοί καταδίκασαν μαζικά και απαίτησαν την αποχώρηση των φουσκωτών νεοναζί της Χρυσής Αυγής και του βουλευτή τους που εμφανίστηκαν τάχα σαν συμπαραστάτες στη συγκέντρωση.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” περιμένουν την Τρίτη απάντηση από την κυβέρνηση, αν το πρόγραμμα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται. Οι Σύλλογοι εργαζομένων της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κρήτης έχουν ήδη αποφασίσει κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν δώσουν λύση. Ξέρουν πολύ καλά ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές, θα είναι μόνο οι αγώνες τους που θα μπορέσουν να εμποδίσουν τη διάλυση του 'Βοήθεια στο Σπίτι'.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πρωτοπόρα δύναμη για αυτούς τους αγώνες πριν και μετά τις εκλογές. Και ταυτόχρονα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που προτείνει ξεκάθαρα τη διέξοδο: τη διαγραφή του χρέους – τα λεφτά του προϋπολογισμού αντί να πηγαίνουν για τόκους στους τραπεζίτες να πηγαίνουν για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς αυταπάτες για την ΕΕ, στην προοπτική του εργατικού ελέγχου σε ολόκληρη την κοινωνία, στις 17 Ιουνίου ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Νίκος Χατζάρας, εργαζόμενος στο Δήμο Αμπελοκήπων και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Βασίλης Ζούμπος: Ψηφίζω-στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν ανέχομαι να διαπραγματεύομαι με τους αδίστακτους τοκογλύφους της Ευρωζώνης, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τη διαγραφή ενός μέρους του χρέους, παρά μόνο το διαγράφω μονομερώς.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί γνωρίζω πως οι αδηφάγες δομές της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης, της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φτιάχτηκαν από τους καπιταλιστές για τους καπιταλιστές με στόχο να συνθλιβεί ο κόσμος της εργασίας, γι' αυτό και δεν μεταρρυθμίζονται και δεν αλλάζουν.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί γνωρίζω ότι δεν δείχνω την διεθνιστική μου αλληλεγγύη προς τους υπόλοιπους δοκιμαζόμενους λαούς της Ευρώπης συμμετέχοντας ή ψάχνοντας να βρω τρόπο να σταθεροποιήσω την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν έχω αυταπάτες πως μπορούμε να οικοδομήσουμε τον σοσιαλισμό παρακάμπτοντας τις δομές του καπιταλιστικού κράτους ή πως θα υπάρξει μια «ειρηνική» συμβίωση με αυτό προς όφελος του λαού.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν ξέρω πόσα ιστορικά παραδείγματα χρειάζονται ακόμα μερικοί, για να πειστούν πως ο καπιταλισμός δεν μεταρρυθμίζεται ούτε είναι διαχειρίσιμος, παρά μόνο ανατρέπεται.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί γνωρίζω πως οι πραγματικές ιστορικές αλλαγές έρχονται με το λαό και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, στους δρόμους, στις απεργίες και στις καταλήψεις και όχι με μια απλή μετατόπιση ψηφοφόρων.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί γνωρίζω πως ο πλούτος που παράγει ο εργάτης και ο υπάλληλος σκυμμένος κάθε μέρα για 8, 10 και 12 ώρες πάνω απ' το πόστο του, ανήκει σε εκείνον και όχι στον κηφήνα κεφαλαιοκράτη που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να εκφυλίσω την αιματοβαμμένη ιδέα του σοσιαλισμού μέσα στην άγριο-καπιταλιστική λυκοφιλία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί ο δρόμος προς την κόλαση του καπιταλισμού ήταν και είναι στρωμένος με πολλές περισπούδαστες «αγνές» μεταρρυθμιστικές προθέσεις.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί η ιστορία γράφεται με ρήξη, ταξική μετωπική σύγκρουση, ανυπακοή και ανατροπή και όχι με συμβιβασμούς, υπαναχωρήσεις, αυταπάτες και διαχείριση.

Ψηφίζω - στηρίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί θέλω οι δικοί μας αγώνες για διεθνισμό, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, αυτοδιάθεση, εργατική δημοκρατία και σοσιαλισμό, να γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες των στυγνών εκμεταλλευτών του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Βασίλης Ζούμπος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛαμίαςΦώτης Μπιχάκης: Γιατί ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ' αυτές τις εκλογές

Το βήμα που έκανε ο λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση. Να εμπεδωθεί η εκλογική καταδίκη των πολιτικών εκφραστών των μνημονίων και του άγριου νεοφιλελευθερισμού και να συνεχιστεί η πορεία προς τα αριστερά. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ούτε λεπτό ότι ο πρώτος στόχος είναι η μόνιμη και οριστική καταδίκη των κομμάτων που επέβαλλαν αυτές τις πολιτικές δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της δεξιάς “πολυκατοικίας” συνολικά και το φράξιμο του δρόμου στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μετά τις εκλογές και την είσοδό τους στη Βουλή, εντείνουν καθημερινά τις επιθέσεις σε μετανάστες και απεργούς. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποτυπωθεί και εκλογικά η πολιτική αντίληψη που συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση των αγώνων που μας έφεραν ως εδώ.

Έχει τεράστια σημασία να ενισχυθεί και εκλογικά ο πόλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της αριστεράς που με το μεταβατικό της πρόγραμμα απαντάει στις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, περιγράφοντας ένα άμεσο πρόγραμμα διεκδικήσεων για τα συμφέροντα των εργαζομένων σήμερα και απέναντι στη λογική της ανάθεσης επίλυσης των προβλημάτων μας από την όποια κυβέρνηση, αντιπαραθέτει την χειραφέτηση των εργαζομένων και τις δομές που θα οδηγήσουν τους ίδιους ως φυσικούς αυτουργούς, στην κοινωνική τους λύτρωση.

Επειδή γνωρίζουμε ότι διανύοντας την περίοδο της βαθύτερης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, οπού η επιλογή από μέρους των καπιταλιστών της πολιτικής του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού και της υποτίμησης της αξίας της εργατικής δύναμης είναι γι’ αυτούς μονόδρομος και η οποιαδήποτε “παραχώρηση” απ’ τη μεριά τους σήμερα, γίνεται μόνο αν νοιώσουν ότι απειλείται συνολικά η εξουσία τους.

Τέλος για να συνεχιστεί και να ενισχυθεί μετά τις εκλογές η πορεία προς την καθοριστική χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας, με την μετατροπή της εμπειρίας των πρωτόλειων δομών αυτοοργάνωσης και εργατικής δημοκρατίας που το εργατικό κίνημα και η νεολαία ανακάλυψαν ξανά με τις επιτροπές αγώνα των 19 Γενικών Απεργιών, τις πλατείες, τις συνελεύσεις των γειτονιών, τις επιτροπές Δεν πληρώνω, σε εμπέδωση της εμπιστοσύνης στις δομές του εργατικού ελέγχου της παραγωγής και της οικονομίας.

Φώτης Μπιχάκης, οργανωτικός γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ράνια Νενεδάκη: Είναι τελικά αναγκαία η αυτοτελής κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επαναληπτικές εκλογές;

Ο τίτλος του άρθρου αποτυπώνει έναν προβληματισμό που διαπέρασε πολύ έντονα - και διαπερνάει ακόμα σε ένα βαθμό - τον κόσμο που πλαισιώνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και πολλούς συναγωνιστές της υπόλοιπης αριστεράς που καλοπροαίρετα θέτουν τον παραπάνω προβληματισμό.΄Ενα ερώτημα, που η διατύπωσή του και μόνο, αναξάρτητα από την απάντηση, είναι κατά τη γνώμη μου δείκτης υγείας πολιτικής και ανατροφοδότησης με τις συνταρακτικές ανακατατάξεις που συντελέστηκαν στις εκλογές της 6ης Μάη.

Δεν είναι μόνο ο καταποντισμός των δυνάμεων του δικομματισμού ( ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ) και η εντυπωσιακή εκλογική καταγραφή της Αριστεράς, εν γένει - η υψηλότερη από τον εμφύλιο και μετά - που οδηγούν στο παραπάνω ζήτημα. Είναι επιπλέον η ανάδυση συντηρητικών και ακραίων πολιτικών αντιλήψεων από την "αντίπερα όχθη" (αντιαριστερή υστερία Σαμαρά, και κύρια άνοδος Χ.Α.). Είναι τέλος, αλλά κυρίως η ανάγκη να απαντήσουμε στο ερώτημα της επιβίωσης του ελληνικού λαού. “Τί να κάνουμε” με άλλα λόγια, ειδικά σε μια περίοδο πρωτοφανούς ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Οπως και πριν τις 6 του Μάη, έτσι και τώρα, η αυτοτελής εκλογική κάθοδος, καταγραφή και πολιτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με τα όποια θετικά και αρνητικά στοιχεία) δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση την υιοθέτηση διασπαστικών λογικών και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να συνεχίσουμε να την αντιλαμβανόμαστε. Αλλωστε το “αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής” αποτελεί ένα από τα κομβικά ζητήματα που προτάσσουμε. Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την επιδίωξη κοινής δράσης μέσα στο κίνημα, αλλά και την από κοινού σύμπραξη μέσα από πρωτοβουλίες για πολιτικά ζητήματα και μάχες που ανακύπτουν ή θα ανακύψουν στο μέλλον (δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, εναντίωση σε αντιλαϊκά νομοσχέδια πιθανά κ.α.).

Με την έννοια αυτή, κανένα άγχος δεν πρέπει να δημιουργείται, τόσο στους συναγωνιστές άλλων πολιτικών μορφωμάτων της αριστεράς, όσο και στον ανεξάρτητο κόσμο. Η αυτοτελής εκλογική κάθοδος δεν σημαίνει μονοσήμαντα την άρνηση εννοιών όπως “συνεργασία”, “από κοινού δράση”, “συνύπαρξη” και ώσμωση. Κάτω από ένα τέτοιο υγιές πλαίσιο η αυτοτελής κάθοδος έχει να προσφέρει, γιατί υπάρχει μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ αντίληψη που πρέπει να κατατεθεί, γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να “ενσωματωθεί” (με την έννοια της σύνθεσης) με άλλες πολιτικές αντιλήψεις στο εσωτερικό της Αριστεράς. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναμφίβολα έχει να καταθέσει μια τέτοια πρόταση. Πρόταση που συμπυκνωμένα είναι η παρακάτω.

Η κατάργηση των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτει η Αριστερά να κάνει περαιτέρω βήματα. Να αναδείξει τα παρακάτω ζητήματα με έμφαση και αποφασιστικότητα. α) Την άρνηση του χρέους. β) Την ανάδειξη με τον πιο έντονο τρόπο της διαφοράς μεταξύ ευρωπαϊκών λαών και κινημάτων που αυτοί αναπτύσσουν και ευρωπαϊκών θεσμών της Ε.Ε. Με τους λαούς της Ευρώπης συμπράττουμε, συναδιαλεγόμαστε και μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και προβλήματα. ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ.

Κλείνοντας πρέπει να επισημάνουμε, ότι τα πολιτικά μορφώματα, κυρίως τα αριστερά δεν μπορεί να τα κρίνουμε μόνο από τους υπάρχοντες συσχετισμούς και την συγκυριακή και πιθανά πρόσκαιρη δυναμική τους. Πρέπει να να εξετάζουμε πρώτα και κύρια με γνώμονα, το πώς τοποθετούνται στα κομβικά, στα καυτά ζητήματα της περιόδου. Η “μαγκιά” της αριστεράς δεν είναι να δίνει μόνο κάποιες απαντήσεις στις τεράστιες ανάγκες του σήμερα και του αύριο. Είναι ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ να συμβάλλει στη σύζευξη Αριστεράς - Κινηματος - Λαού - Μέλλοντος και Προοπτικής. Και εδώ η παρουσία - με κάθε τρόπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ και αναντικατάστατη.

Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου
Συζητήσεις στους χώρους δουλειάς

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/06

64ο Δημ. Σχ. Αθήνας, 11.30πμ • Γιώργος Πίττας

Γκαράζ Δήμου Ελληνικού, 6.00πμ • Γιάννης Αγγελόπουλος, Έλλη Πανταζοπούλου

Γκαράζ Νέου Ηρακλείου, 6.00πμ • Γιώργος Ράγκος

Δημάρχειο Μπραχάμι, 10.30πμ • Λίλιαν Μπουρίτη, Μάνος Νικολάου

ΙΝΤΡΑΚΟΜ, 10.00πμ • Π. Γκαργκάνας, Γ. Θεοχαρης, Β. Συλαϊδής

ΟΛΠ, 6.00πμ • Θανάσης Διαβολάκης, Τιάνα Ανδρέου

ΟΤΕ ΜΕΓΑΡΟ, 12.00μες

Παίδων Πεντέλης, 10.00πμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, 11.30πμ • Τάσος Αναστασιάδης, Τιάνα Ανδρέου

ΠΕΜΠΤΗ 07/06

108ο Δημ. Σχολείο Αθήνας, 3.30μμ • Πέτρος Κωσταντίνου

5ο Δημ. Σχολείο Ιλίου, 9.40πμ • Πατρικίου Κατερίνα, Λίλιαν Μπουρίτη

Αγ. Σάββας, 1.30μμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

ΔΕΗ Ρούφ, 8.00πμ • Πάνος Γκαργκάνας

Επιτροπη Κεφαλαιαγοράς, 4.00μμ • Τάσος Αναστασιάδης

ΕΡΤ, 2.00μμ • Πάνος Γκαργκάνας

Λοιμωδών, 12.00μεσ • Πάνος Γκαργκάνας

ΟΣΕ Καρόλου, 1.00μμ • Πέτρος Κωνσταντίνου

ΤΑΠΑ, 12.00μεσ • Τάσος Αναστασιάδης

Υπ. Ανάπτυξης, 10.00πμ • Πάνος Γκαργκάνας, Κώστας Πίττας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/06

Αγλ. Κυριακού, 1.00μμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

Γκαράζ Δήμου Περιστερίου, 6.00πμ •

Λίλιαν Μπουρίτη, Τάσος Αναστασιάδης

Δήμος Κορυδαλλού, 6.00πμ • Κατερίνα Θωίδου, Διαβολάκης Θανάσης

ΕΡΓΟΣΕ, 11.30πμ • Γιάννης Σηφακάκης

Εφορία Ηπείρου, 10.00πμ • Πέτρος Κωνσταντίνου

ΜΕΤΡΟ Σεπόλια, 2.00μμ • Τάσος Αναστασιάδης, Πάνος Γκαργκάνας

Νοσοκομείο Γεννηματά, 12.30μμ • Πέτρος Κωνσταντίνου

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/06

Αττικό, 1.30μμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

Δημαρχείο Ν. Ηρακλείου, 1.00μμ • Στέλιος Μιχαηλίδης, Γιώργος Ράγκος

Υπ Γεωργίας, 1.30μμ • Γιάννης Σηφακάκης

Ερυθρός, 1μμ • Θένια Ασλανίδη

ΤΡΙΤΗ 12/06

Ασκληπιείο, 1.30μμ • Μάνος Νικολάου, Κώστας Καταραχιάς

Δημαρχείο Ν. Ιωνία, 1.30μμ • Στέλιος Μιχαηλίδης

Δήμος Αγίας Παρασκευής, 1.30μμ • Γιάννης Σηφακάκης

Δήμος Αιγάλεω, 1.30μμ • Τάσος Αναστασιάδης

Θριάσιο, 1.30μμ • Λίλιαν Μπουρίτη

Νοσοκομείο Αγία Ολγα, 1.30μμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

Νοσοκομείο Αγία Σοφία, 12μεσ • Πέτρος Κωνσταντίνου

Παμμακάρηστος, 1μμ • Θένια Ασλανίδη

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/06

Λαϊκό Νοσοκομείο, 1.30μμ • Πάνος Γκαργκάνας

Πρωτοδικείο, 12.00μεσ. • Πέτρος Κωνσταντίνου

ΠΕΜΠΤΗ 14/6

Τζάνειο, 1.30μμ • Κώστας Σαρρής, Κατερίνα Θωίδου

Γενικό Πατησίων, 1μμ
Περιοδείες

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/06

Γκαράζ Ζωγράφου, 6.00πμ • Νίκη Αργύρη

ΔΕΗ Δυρραχίου, 10.00πμ • Πέτρος Κωνσταντίνου, Φλώρα Παπαδέδε

ΔΕΗ Ελαϊδα, 8.00πμ • Ελπίδα Καμπάνη, Αντώνης Αλφιέρης

ΕΘΕΛ Α Λιόσια, 4.30πμ • Τάσος Αναστασιάδης

ΕΘΕΛ Ελληνικό, 4.30πμ • Μάνος Νικολάου

ΕΘΕΛ Πέτρου Ράλλη, 4.30πμ • Λίλιαν Μπουρίτη

ΕΘΕΛ Πειραιά, 4.30πμ • Κατερίνα Θωίδου

ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ, 10.00πμ • Νίκη Αργύρη

ΟΣΕ Καρόλου, 9.00πμ • Τάσος Αναστασιάδης

Υπ .Ανάπτυξης, 10.00πμ • Θένια Ασλανίδη, Κώστας Πίττας

ΠΕΜΠΤΗ 07/06

Γκαράζ Δ. Χαλανδρίου, 6.30πμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

ΔΕΗ Αριστείδου, 10.00πμ • Πέτρος Κωνσταντίνου

Δημαρχείο Μαρούσι, 10.00πμ • Αναστασία Μουστάκα

Δήμος Βριλήσια, 11.00πμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

Δήμος Γαλατσίου, 9.00πμ • Τασος Αναστασιάδης

Δήμος Καλλιθέας, 9.00πμ • Μάνος Νικολάου

Δήμος Μοσχάτου, 11.00πμ • Μάνος Νικολάου

ΔΟΛ, 1.00 μμ • Τάσος Αναστασιάδης

Ευρωκλινική, 6.30πμ • Τάσος Αναστασιάδης

ΗΣΑΠ Αθηνάς, 12.00μεσ • Θένια Ασλανίδη

ΚΑΤ, 11.00πμ • Αναστασία Μουστάκα

Σισμανόγλειο, 8.30πμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

Σκαραμαγκάς, 8.00πμ • Θανάσης Διαβολάκης, Παντελής Παναγιωτακόπουλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/06

EΘΕΛ Ανθούσα, 4.30πμ • Γιώργος Τσιρώνης

ΑΛΑΠΙΣ, 2.00μμ • Στέλιος Μιχαηλίδης, Γιάννης Σηφακάκης

ΑΛΦΑ Αγ. Στέφανος, 4.00μμ • Στέλιος Μιχαηλίδης, Γιάννης Σηφακάκης

ΕΘΕΛ Βοτανικός, 4.30πμ • Θένια Ασλανίδη

ΕΛΤΑ Πειραιά, 8.00πμ • Αντώνης Αλφιέρης, Κώστας Σαρρής

Ευαγγελισμός, 10.00πμ • Γιάννης Αγγελόπουλος

Κλινική Αγ. Νικόλαος, 11.30πμ • Τάσος Αναστασιάδης, Γεωργία Ευθυμίου

Κλινική Παπαδημητρίου, 3.00μμ • Γεωργία Ευθυμίου, Αντώνης Αλφιέρης, Κώστας Σαρρής

ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, 1.30μμ • Τάσος Αναστασιάδης, Γεωργία Ευθυμίου

Ογκολογικό, 11.00πμ