Χαλυβουργία

Συναυλία συμπαράστασης το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιούνη στην Πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησαν οι Χαλυβουργοί που την Τετάρτη 6 Ιούνη συμπληρώνουν 220 μέρες απεργία. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο πλευρό των απεργών.

Την προηγούμενη εβδομάδα από την Δανία έφτασε ένα σημαντικό ποσό-ανάσα 20.000 ευρώ που μαζεύτηκε μετά από μια καμπάνια μηνών από διάφορες ομοσπονδίες και σωματεία της χώρας. “Η συμπαράσταση συνεχίζεται με συγκινητικούς ρυθμούς από απλούς ανθρώπους, εργαζόμενους και νεολαία που συνεχίζουν να μας στέλνουν την αλληλεγγύη τους”, τόνισε ο Γιώργος Σιφωνιός πρόεδρος του σωματείου παίρνοντας το μικρόφωνο πριν την έναρξη της συναυλίας. “Η επίθεση της εργοδοσίας έχει σκληρύνει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες αφού χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς του κράτους για να μας τρομοκρατήσουν. Μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί και η απόφαση της αγωγής που έχει κάνει η εργοδοσία στο σωματείο ενώ εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας. Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει δεν θα γυρίσουμε στην δουλειά μας αν δεν προσληφθούν όλοι οι 119 απολυμένοι και δεν υπογραφούν αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους”.

Η συναυλία που ακολούθησε με το συγκρότημα του Ηλία Νικολόπουλου «Λαϊκοί Φάλτσοι» έδωσε μια χαρούμενη νότα με χορό και κέφι.