ΕΞΩ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αυτό αποφάσισε το συμβούλιο της FRONTEX το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της ισπανικής προεδρίας. «Η χώρα μας θωρακίζει ακόμα περισσότερο τα εξωτερικά σύνορά της και αποκτά άλλο ένα ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Οργανισμός Συντονισμού Ελέγχου Εξωτερικών Συνόρων, όπως σημαίνουν τα αρχικά της FRONTEX, είναι στην ουσία ένας δολοφονικός μηχανισμός. Είναι ένα σώμα στρατιωτικό - αστυνομικό που δημιουργήθηκε το 2005 με σκοπό τη φύλαξη των θαλάσσιων, χερσαίων και εναέριων συνόρων της ΕΕ με στόχο την αποτροπή της εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων και τις απελάσεις. Η FRΟΝΤΕΧ έχει στο ενεργητικό της χιλιάδες άτυπες και παράνομες επαναπροωθήσεις, παρενοχλήσεις και βυθίσεις πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έχουν βρει το θάνατο από πνιγμό.

Απελάσεις

Οργανώνει ένα κοινό σύστημα απελάσεων «παράνομων» μεταναστών στη χώρα προέλευσής τους, με πτήσεις τσάρτερ που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών όπως η Τουρκία και η Λιβύη. Η εγκατάσταση του Παραρτήματος της Frontex στον Πειραιά θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το Λιμενικό σώμα των κρατών μελών της περιφέρειας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Μάλτας).

Στον εξοπλισμό του οργανισμού περιλαμβάνονται πυρομαχικά, διόπτρες νυκτερινής όρασης, θερμικές κάμερες, περιπολικά παντός εδάφους, περιπολικά σκαφών, ραδιοεπικοινωνίες, ηλεκτροναυτιλιακός εξοπλισμός, συσκευές ανίχνευσης πλαστών - παραποιημένων εγγράφων. Ο προϋπολογισμός του έχει αυξηθεί από τα 6,2 εκατ. ευρώ το 2005, στα 100 εκατ. ευρώ το 2009 και έχει στην κατοχή του μέχρι στιγμής 115 πλοία, 27 ελικόπτερα, 3 κινητές μονάδες ραντάρ, 23 οχήματα και 600 ειδικούς υψηλού επιπέδου στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

Οι τοπικές Επιτροπές της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» Πειραιά και Νίκαιας-Κορυδαλλού-Κερατσινίου που συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες οργανώνοντας την κοινή δράση όλων των συνδικάτων, των φορέων και των αντιρατσιστικών κινήσεων με στόχο την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου με σύνθημα «Εξω η Frontex από τον Πειραιά». Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η έκδοση ενημερωτικής προκήρυξης και η πραγματοποίηση διαδήλωσης -πικετοφορίας το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 11πμ στο κέντρο του Πειραιά.ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Aντιφασιστική - αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Μετρό Πανόρμου, καλεί η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» Αμπελόκηποι-Γκύζη-Εξάρχεια. Η συγκέντρωση περιλαμβάνει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα και συμμετέχουν ο Αραβικός Σύλλογος Αμπελοκήπων με έκθεση φωτογραφίας, μπαζάρ, graffity show asod, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και μαθητές και καθηγητές από το 16ο Λύκειο Αμπελοκήπων και τη Β΄ ΕΛΜΕ.

Η συγκέντρωση θα είναι η πρώτη απάντηση στην επίθεση ομάδας νεοναζί, των αυτοαποκαλούμενων «Αυτόνομων εθνικιστών φασιστών κατά της αντιρατσιστικής διαδήλωσης στις 23 Γενάρη, που είχε σαν αποτέλεσμα το τραυματισμό μιας πενηντάχρονης γυναίκας και τριών νέων.

«Δεν θα αφήσουμε το ΛΑΟΣ και τους νεοναζί να χύνουν μίσος κατά των μεταναστών συμμαθητών μας στα σχολεία και κατά των συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς. Στη γειτονιά των Αμπελοκήπων και του Γκύζη αγωνιστές της Αντίστασης στη χιτλερική Κατοχή μάτωσαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία για να έχουμε όλοι και όλες δικαίωμα στη διαδήλωση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών χωρίς τη τρομοκρατία των ροπαλοφόρων τραμπούκων των φασιστών», αναφέρει η προκήρυξη της τοπικής Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

«Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που γεννιούνται και σπουδάζουν στα σχολεία. Αρνούμαστε ότι φίλοι, συμμαθητές, γείτονες θα ζουν σε καθεστώς απαρτχάιντ σαν κι αυτό που καταργήθηκε στη Ν. Αφρική. Υποστηρίζουμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών για να είναι οι εργαζόμενοι ενωμένοι ενάντια στις επιθέσεις των καπιταλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Οι εργαζόμενοι έχουν να κερδίσουν ένα κόσμο ολόκληρο ενωμένοι ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και καταγωγή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές με τους συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες να δώσουν μαζικά την παρουσία τους στη διαδήλωση στις 13 Φλεβάρη. Απαιτούμε να καταδικαστούν οι τραμπούκοι δολοφόνοι που οργάνωσαν την επίθεση. Να συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη απομόνωση των φασιστών, μέχρι να μπει τέλος στη δολοφονική τους δράση».