Συλλήψεις μελών ΣΕΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Η αστυνομία προκαλεί

Οι αστυνομικοί αρχικά θέλησαν να... ελέγξουν το περιεχόμενο των προκηρύξεων και στη συνέχεια επειδή οι δύο σύντροφοι διαμαρτυρήθηκαν για την παρεμπόδισή τους να συνεχίσουν την πολιτική και συνδικαλιστική παρέμβαση τους συνέλαβαν. Μάλιστα, τους έκαναν μήνυση για «απείθεια» και «απειλή»! Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έξι και πλέον ώρες μετά από κινητοποίηση συνδικαλιστών, αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της Aριστεράς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για τις συλλήψεις. Ένα τμήμα της: «Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ενορχηστρωμένης επίθεσης στο εργατικό κίνημα. Η κυβέρνηση που μας καλεί να κάνουμε θυσίες για να πληρώσουμε την κρίση και να μη μειωθεί η κερδοφορία των τραπεζών, όχι μόνο δεν ανέχεται τις απεργίες, όπως τόνισε στο διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πλέον δεν ανέχεται ούτε την προπαγάνδισή τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης ανέχεται τις φασιστικές συγκεντρώσεις, όχι όμως τη δράση των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Κι όμως, με την τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Στις απεργίες και τους ανυποχώρητους αγώνες βρίσκεται η δύναμη για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε η απεργία στις 10 Φεβρουαρίου να αποτελέσει αφετηρία απεργιακών αγώνων που θα αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ανοίξουν το δρόμο για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στις 10 Φεβρουαρίου στην προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Αριστοτέλους και στη συγκέντρωση 11.00 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας».

Τη Δευτέρα το βράδυ 8/2 ομάδα περίπου 30 νεοναζί του «Στόχου» και της «Χρυσής Αυγής» διέκοψαν τραμπουκίζοντας εκδήλωση της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» για τους μετανάστες που γίνονταν στην Παλιά Βουλή. Φυσικά, οι αστυνομικοί και υπάλληλοι του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη που βρίσκονταν στην αίθουσα δεν έκαναν ούτε μια σύλληψη...