ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - Όλοι και όλα για την απεργία

Το ΔΣ του σωματείου πρότεινε για την ημέρα της απεργίας συγκέντρωση στις 9πμ έξω από το δημαρχείο και κατέβασμα στην απεργιακή συγκέντρωση με πανώ - «Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας -Την κρίση να την πληρώσουν οι Κροίσοι» - ενώ από τις 7πμ θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας. Με απόφασή του το ΔΣ του Σωματείου ζητάει από την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν νέα απεργία, ενώ κατά πλειοψηφία αποφάσισε να πει όχι στο Σχέδιο Καλλικράτης.

«Κάνουμε προσπάθεια για να γίνει ένα μάζεμα συναδέλφων για να οργανώσουμε την απεργία» μας λέει ο Νίκος Χατζάρας, εργαζόμενος στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. «Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι προσανατολίζονται για 48ωρη απεργία στις 24-25 Φλεβάρη».

«Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε με πανώ στην συγκέντρωση της 10 Φλεβάρη και συζητήσαμε τη δυνατότητα να βάλουμε πούλμαν για να κατέβουμε οργανωμένα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Σπύρος Στάικος, εργαζόμενος στο Αττικό Νοσοκομείο. «Από την Πέμπτη 11 Φλεβάρη θα ξεκινήσουμε καθημερινές συγκεντρώσεις 7πμ-9.30πμ από την έναρξη της βάρδιας απαιτώντας άμεσα προσλήψεις. Η συνέλευση αποφάσισε ψήφισμα συμπαράστασης και οικονομική ενίσχυση για τους εργαζόμενους στην ELITE».

«Στα χέρια μας»

Με πανώ θα κατέβουν στην απεργιακή συγκέντρωση και οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Γεννηματάς. Στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων λόγω «έλλειψης απαρτίας» δεν αποφάσισε γενική συνέλευση. Μετά από πρωτοβουλία εργαζομένων του νοσοκομείου ήδη έχουν μαζευτεί περίπου εκατό υπογραφές που ζητάνε τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης.

«Ήρθε η ώρα να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Με γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους και οργάνωση της απεργίας με επιτροπές και πρωτοβουλίες συνάδελφων» δήλωσε ο Βασίλης Κυριάκης, μάγειρας στο νοσοκομείο και μέλος στο Δ.Σ. «Όποια αλλαγή θα γίνει τώρα θα την κουβαλάμε για πολλά χρόνια στους μισθούς μας στο ασφαλιστικό αλλά και στην ίδια μας τη ζωή. Όλοι ξέρουμε όμως ότι δεν θα ισχύσει αυτό για τους πλούσιους. Ενωτικά και όλοι μαζί πρέπει να ζητήσουμε από την ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ την συνέχιση του αγώνα με απεργία διαρκείας. Ήρθε η ώρα για διαζύγιο με τις σκανδαλώδεις κυβερνητικές επιλογές, ήρθε η ώρα για αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η εκτελεστική της επιτροπή «μετά από εξουσιοδότηση του Γ.Σ. θα συνεδριάσει για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

«Την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου» θα αποφασίσει και η ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων που θα γίνει στην Αθήνα στις 22 Φλεβάρη, αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΔΟΕ που καλεί στην απεργία στις 10 Φλεβάρη. «Είναι πρόβλημα το ότι σε αυτό το γύρο γενικών συνελεύσεων δεν υπήρχε εισήγηση με ευθύνη των μεγάλων παρατάξεων στη ΔΟΕ» μας είπε η Χριστίνα Λαδά, μέλος του ΔΣ στο Σύλλογο ΄Αριστοτέλη΄. «Αποψή μου είναι ότι στη συνέλευση προέδρων θα πρέπει να αποφασιστεί η συμμετοχή μας στην απεργία στις 24 Φλεβάρη, αλλά και να προχωρήσουμε σε απεργιακή κλιμάκωση σε συντονισμό μαζί με τους καθηγητές, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους εργαζόμενους που βγαίνουν στο δρόμο».

«Τις τελευταίες μέρες κλιμάκια συνδικαλιστών επιχειρούν να καλύψουν όλα τα σχολεία του νομού ενημερώνοντας για την απεργία» μας λέει ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων στα Χανιά. «Αυτό που συναντάμε είναι τεράστια οργή και απογοήτευση για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, αλλά και ερωτηματικά: ΄Μήπως πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες τώρα, να μην χρεοκοπήσει η χώρα αργότερα;΄. Αυτό που απαντάμε είναι ότι η τσέπη μας είναι ήδη χρεοκοπημένη, η ασφάλειά μας και η περίθαλψη είναι ήδη χρεοκοπημένες. Οσοι λένε ότι είναι ΄εθνικά ανεύθυνη΄ η αντίσταση στα μέτρα τους απαντάμε ότι αφού το ΄έθνος΄ είναι το ΄έθνος΄ των τραπεζιτών, ναι, είμαστε ΄εθνικά΄ ανεύθυνοι».

«Στα Χανιά η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Φλεβάρη θα γίνει στις 11πμ στην Αγορά» μας λέει η Δώρα Κιντή εκπαιδευτικός από την ΕΛΜΕ του νομού. «Εχει γίνει ήδη μαζική σύσκεψη των σωματείων της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν η ΕΛΜΕ, οι δάσκαλοι, οι εφοριακοί, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο και τους δήμους, όλος ο δημόσιος τομέας. Πάμε για μια μεγάλη συγκέντρωση. Αυτή ήταν η εικόνα και από τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που έγινε στις 27 Γενάρη που αποφάσισε να προτείνει στη συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ 48ωρη απεργία το Μάρτη.

Από την εικόνα που έχω από το σχολείο μου στις 10 Φλεβάρη δεν πρόκειται να δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος. Ολοι είναι οργισμένοι και ακόμα πιο πολύ οι ωρομίσθιοι που έρχονται αντιμέτωποι με το πάγωμα των προσλήψεων που πάει μαζί με τις περικοπές στους μισθούς. Γι΄ αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς γιατί τους βολεύει να καλλιεργούν την εικόνα των ΄βολεμένων΄ δημοσίων υπαλλήλων».