Με την εργατική αλληλεγγύη σε γειτονιές και χώρους δουλειάς

Την Δευτέρα 8/2 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο Μετρό του Συντάγματος από τους πυρήνες του ΣΕΚ στο Κέντρο. Η Ελεάννα Τσώλη μίλησε στην ΕΑ για την παρέμβαση: «Μου άρεσε πολύ η εξόρμηση σήμερα. Τα βασικά συνθήματα που σταματούσαν τον κόσμο ήταν να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και να μην κάνουμε καμιά θυσία για τους τραπεζίτες. Δώσαμε 23 εφημερίδες και πολλοί άφησαν τηλέφωνο να επικοινωνήσουμε και μετά την απεργία».

Πετυχημένη ήταν και η εξόρμηση στο Νέο Ηράκλειο. «Ανοίγαμε την κουβέντα με το σύνθημα ότι προνομιούχοι δεν είναι οι εργάτες του δημοσίου, αλλά οι τραπεζίτες. Ο κόσμος έλεγε ότι πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, όχι να πέσουν στο δημόσιο. Δώσαμε 17 φύλλα της εφημερίδας και πάνω από 40 άτομα υπέγραψαν το κείμενο στήριξης της απεργίας», μας δήλωσε η Δήμητρα Λιναρδάκη.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στους Δήμους. «Πήγαμε στον Δήμο του Μπραχαμίου όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα, αλλά το κλίμα ήταν πολύ καλύτερο. Η συμμετοχή στην απεργία θα είναι καθολική. Άνοιξε κουβέντα και για το σχέδιο Καλλικράτης. Οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι πρέπει να κλιμακώσουμε, δεν φτάνει μια μέρα απεργίας», μας είπε η Έλλη Πανταζοπούλου.

Φοιτητές-Εργάτες μαζί

Εξορμήσεις σε γραμματείες και βιβλιοθήκες για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια οργάνωσαν οι πυρήνες του ΣΕΚ στις σχολές. Στη Νομική, το Οικονομικό, το Πάντειο, τη Φιλοσοφική, το Χαροκόπειο, το ΤΕΙ Πειραιά, το Μαθηματικό οι φοιτητές οργάνωσαν περιοδείες όλες τις προηγούμενες μέρες πριν την απεργία για να μοιράσουν την προκήρυξη της Εργατικής Αλληλεγγύης.

Ο πυρήνας του ΣΕΚ στην Πανεπιστημιούπολη έκανε παρέμβαση στην συνέλευση-συζήτηση που είχαν οι συμβασιούχοι διοικητικοί στην Ιατρική Σχολή. «Πήγαμε να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους. Κάναμε παρέμβαση στη συζήτησή τους και η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή. Κοινό σημείο ήταν ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μένει μόνος του απέναντι στην κρίση. Τους ζητήσαμε να συμπαρασταθούν στους εργάτες της ELITE και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την απεργιακή διαδήλωση», μας είπε η Ιωάννα Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, οι φοιτητές του ΣΕΚ θα στηρίξουν την απεργιακή φρουρά που οργανώνεται την Τετάρτη στην είσοδο του Βιολογικού 6:30 το πρωί από τους διοικητικούς και τις καθαρίστριες της Πανεπιστημιούπολης. Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν πάρει και φοιτητικοί σύλλογοι.