Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ

Πάνω από 5.500 χιλιάδες εξειδικευμένοι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τις δουλειές και τις συντάξεις τους αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται να ακολουθήσει ακόμα και αυτό το επαίσχυντο σχέδιο Χατζηδάκη το οποίο είχε υπερψηφίσει τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση σταματάει τις μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες, πετσοκόβει τις μισθολογικές εισφορές, αρνείται πλήρεις συντάξεις, και καταργεί την μοριοδότηση στους συμβασιούχους, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

«Εδώ θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα», τονίζει στην Ε.Α. ο Νίκος. «Η τεχνική βάση που απασχολούσε 1.000 άτομα και που υποτίθεται πως ήταν ένα παραγωγικό κόσμημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ν/Α Μεσόγειο, με εξειδικευμένο προσωπικό και χρυσοπληρωμένες υποδομές, σήμερα είναι κλειστή. Είναι κρίμα να βλέπεις μια ολοκαίνουρια τεράστια παραγωγική μονάδα με τόσα μηχανήματα να παραμένει κλειστή και άχρηστη, θυσία στις ιδιωτικές εταιρίες που λυμαίνονται πλέον και στην χώρα μας τις αερομεταφορές».

«Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Πρέπει να καταλάβουν πως μας οδηγούν στα όρια. Πρέπει δηλαδή να πάμε πάλι να ΄περπατήσουμε΄ στο αεροδρόμιο για να αναγκαστούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους», τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. ο Κλεάνθης Τατράς.

Για τους πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής ήρθε η ώρα να ενωθούν όλοι μαζί, μόνιμοι και συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων και να τολμήσουν να ζητήσουν το αυτονόητο. Όλες, και τις 8.000 θέσεις εργασίας, πίσω! Όλες τις κινητές και ακίνητες υποδομές, πίσω! Όλα τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία, τα αεροδρόμια και τις βάσεις, πίσω! Η λύση για τους χιλιάδες άνεργους που πέταξε με τα ψέματα ο Χατζηδάκης στο δρόμο, είναι η ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟ­ΠΟΙΗΣΗ της Ολυμπιακής, με έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ένα αίτημα που θα δίνει λύση όχι μόνο στους χιλιάδες ανέργους της Ολυμπιακής αλλά και απαντήσεις σε όσους επιμένουν πως ο ΟΣΕ και άλλες ΔΕΚΟ χρειάζεται να ξεπουληθεί.