Οι αγρότες επιμένουν!

Όμως βγήκαμε πιο δυνατοί από πέρσι. Καταφέραμε και συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα. Συντονιστήκαμε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πάνω από 30 μπλόκα βρεθήκαμε μαζί σε κοινό συντονισμό και καταφέραμε και συμφωνήσαμε σε ένα κοινό πλαίσιο.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται και οι αγρότες συνειδητοποιούν χρόνο το χρόνο πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται, οι τιμές στο χωράφι συνεχώς πέφτουν. Ξέρουμε όλοι πως τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Όλες αυτές τις μέρες ακούσαμε μεγάλα ψέματα. Το ΦΠΑ που παίρναμε μέσα στο Φλεβάρη φέτος δεν ξέρουμε αν θα το πάρουμε το Μάη ή και αργότερα. Το πετρέλαιο έχει φτάσει το 1.20 το λίτρο όταν θέλω 250 λίτρα κάθε μέρα.

Οι τράπεζες μας έχουν πνίξει. Ένα από τα βασικά μας αιτήματα ήταν το πάγωμα των δανείων. Να πάρουμε μια ανάσα από τις πιέσεις των τραπεζών.Το μόνο θετικό είναι ότι χρόνο με το χρόνο αντιλαμβανόμαστε πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Δεν θέλω να γίνω μάντης, όμως είναι σίγουρο πως τις επόμενες χρονιές θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. Αν φέτος είδαμε να μαζικοποιούνται ακόμα περισσότερο τα μπλόκα να βγαίνει και νέος κόσμος, να ανοίγουν κινητοποιήσεις σε όλα τα χωριά, τα επόμενα δυο χρόνια, με την κατάσταση να συνεχίζεται έτσι, είναι σίγουρο πως θα δούμε την χώρα να κόβεται στα δύο. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας και πλέον δεν έχει άλλους τρόπους να αντιδράσει. Η συνέχεια θα είναι στους δρόμους αφού οι νέοι αγρότες βλέπουν το μέλλον τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Τάσος Κούτρας, Πεδινό Καρδίτσας, Μπλόκο Νίκαιας